Evenimentul Zilei > Actualitate > ESCROCHERIE. Vise spulberate pentru zeci români
ESCROCHERIE. Vise spulberate pentru zeci români

ESCROCHERIE. Vise spulberate pentru zeci români

Un individ din judeţul Alba şi-a bătut joc de cel puţin 16 români care sperau să îşi găseascu de lucru în străinătate. Bărbatul de 37 de ani a dat anunţ că intermediază angajări în Germania, a încasat banii pretinşi drept comision şi i-a lăsat pe bieţii oamreni cu ochii-n soare.

Din cercetările efectuate până acum, poliţiştii au stabilit că, la data de 24 iunie a.c., individul, Ioan B., de 37 de ani, din municipiul Sibiu, a publicat în presa locală din judeţul Alba un anunţ, prin care informa că intermediază angajarea în Germania pentru muncă în agricultură.
Persoanele interesate l-au contactat, folosind coordonatele de contact menţionate în anunţul publicitar. Acesta a prezentat o ofertă de muncă în Germania, pretinzând 200 de lei/persoană drept garanţie, pentru încheierea contractului de muncă. Pentru a părea cât mai oficial, escrocul a solicitat depunerea banilor într-un cont bancar.

Cele 16 victime, identificate până în prezent, au depus câte 200 de lei în contul bancar menţionat şi s-au prezentat la data, locul şi ora precizată, pentru plecarea în Germania. După o îndelungă aşteptare, oamenii au început să îl sune pe individ. În zadar: telefonul acestuia era închis. Atunci şi-au dat seama că au fost înşelaţi.
Ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, judeţul Alba, l-au identificat pe autorul ţepei. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru înşelăciune.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News