Editura Evenimentul si Capital

Escrocheria falşilor mecanici de tren care strâng bani pentru orfani

14-04/tren-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 1715 Vizualizari

Turiștii din afara țării sunt asaltați în Gara de Nord de șarlatani români, care le cer bani în numele unei false campanii umanitare pentru copiii din orfelinate.

Oaspeții străini care vor să admire frumusețea locurilor din Sinaia, Bușteni, Predeal, Brașov -optând să ajungă acolo cu trenul - riscă să devină victimele unei noi păcăleli autohtone. Locul unde escrocii vor să-i țepuiască pe străini este Gara de Nord, mai exact în vagoanele garniturilor spre Brașov.

Organizați în grupuri

Șarlatanii sunt organizați în grupuri de câte doi, pretind că sunt mecanicii locomotivei și cer stranierilor, în numele Guvernului, câte zece euro, invocând o campanie umanitară.

La una din punerile în scenă ale șarlatanilor autohtoni a fost martor un cititor al „Evenimentului zilei”.

Liviu (32 de ani) a plecat spre Sinaia și Bușteni întro sâmbătă dimineața. „Urc de pe peron în tren. Mai sunt 15 minute până la ora de plecare a acceleratului. Jumătate de vagon e ocupată de turiști străini, îmi dau seama de asta de la engleza care se aude în eter”, își începe acesta povestea. Imediat adaugă cum a intuit originea călătorilor: „O parte erau din fostul spațiu sovietic, alții sunt germani – le recunosc originea după modul cum vorbesc în engleză. Sunt și câțiva cu origini africane”, ne mai spune Liviu.

Străbate culoarul îngust dintre cele două rânduri de scaune tapițate pentru a-și găsi locul de pe bilet. „Nu pot înainta mai mult de patru metri. Doi bărbați la 40 de ani blochează culoarul în timp ce discută cu patru străini: doi negri și doi germani, așezați față în față”, turuie tânărul. Unul dintre cei doi bărbați este slăbuț, mic de statură și probabil mai timid pentru că privea speriat în jur. Al doilea este înalt, puțin gras și mai guraliv. El purta discuțiile cu turiștii. Amândoi erau îmbrăcați la cămașă.

„Aud ce le spun străinilor într-o engleză semistricată. Redau cu aproximație. Vă repet, suntem conductorii trenului și avem autorizația statului român să strângem bani pentru o campanie umanitară dedicată copiilor orfani din România. Trebuie să donați zece euro fiecare. Nu plecăm până nu ne dați banii, altfel biletele dumneavoastră nu vor fi valabile și va trebui să coborâți, spune escrocul mai gras”, continuă Liviu relatarea.

Șarlatanii împing în ochii străinilor o mapă veche cu clamă, în care era prinsă un fel de legimitație CFR, semn că era o escrocherie pregătită și repetată. Grăsuțul repetă neîncetat placa cu donația obligatorie de zece euro.

Au fugit când au auzit de apelul la Poliție „Legitimația lor era doar o foaie A4, scoasă alb-negru la imprimantă, cu o poza indescifrabilă sub care scria că sunt reprezentanți ai statului român. Sub această legitimație mai aveau o coală de hârtie, pe care erau trecute niște date despre presupusa campanie umanitară”, mai adaugă tânărul.

Liviu îl întreabă pe bărbatul grăsuț care îi este numele pentru că, le-a explicat el, „am sunat la Poliție și miau cerut să vă iau numele”. „Imediat, continuă tânărul, cei doi escroci își fac semn și o tulesc din tren”. În tot acest timp, niciunul dintre „nașii” de tren nu au trecut prin vagon pentru a-i deranja pe șarlatani.

Simona Halep a plans la final! Galerie foto

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI