Antena 1 regretă eroarea macabră

Antena 1 regretă eroarea macabră

Antena 1 şi-a cerut scuze pentru greşeala produsă aseară, la emisiunea "Acces direct", când a fost omagiat Mile Cărpenişan, dar în studiou era expusă fotografia altcuiva.

Postul de televiziune transmite, printr-un comunicat de presă, că regretă greşeala, explicând că jurnalistul a fost foarte apreciat de colegi. De asemenea, Antena 1 a mai menţionat că familia lui a fost foarte înţelegătoare. Filmul serii Decesul fostului coleg Mile Cărpenişan s-a transformat, la Antena 1, într-un spectacol sinistru şi, în acelaşi timp, într-o posibilă sursă de câştig. Din dorinţa de a-şi manifesta profundul regret cu privire la trecerea în nefiinţă a tânărului jurnalist, colegii de la Antena 1 au alocat minute importante din emisiunile lor de mare audienţă.

Astfel, la "Acces direct", sub titlul "MILE: CUM A DEVENIT ÎNGER LA 34 DE ANI?", realizatorii au prezentat un montaj cu imagini ale tânărului şi fragmente din gândurile postate de către acesta pe blogul personal. Şocant a fost însă ce se întâmpla în platou. Înconjurată de lumânări, în mijlocul piedestalului, se afla fotografia unei alte persoane.

Gafa a fost imediat sesizată în lumea bloggerilor, iar "defunctul" a fost de îndată recunoscut de un coleg de web, în persoana celui care în lumea virtuală scrie sub pseudonimul "Groparu".

Ne puteți urmări și pe Google News

Puţin mai târziu, în Observatorul de la ora 19.00, telespectatorii erau invitaţi să îşi exprime gândurile şi regretele printr-un sms taxat cu 0,59 euro.

Mile Cărpenişan  a fost înmormântat 

Jurnalistul Mile Cărpenişan  a fost înmormântat, astăzi,  în Cimitirul “Rusu Şirianu”, din Timişoara,  în prezenţa a aproximativ  800 de persoane.

Drept omagiu  pentru activitatea sa  jurnalistică, Fundaţia Regională  de Interes Public „Sine Ira” a  anunţat instituirea „Premiului Mile  Cărpenişan pentru promovarea  investigaţiei jurnalistice”.

Jurnalistul  a primit, de la preşedintele Traian Băsescu, Ordinului  Naţional „Serviciul Credincios”  în grad de Cavaler şi a fost  înaintat, post-mortem, la gradul  de sublocotenent.

Autorităţile locale  vor propune, în următoarea  şedinţă de consiliu, acordarea  post-mortem a titlului de cetăţean  de onoare al oraşului pentru  Mile Cărpenişan. (Mara Popescu)

Foto: Adi Pîclişan