Evenimentul Zilei > Actualitate > Energizantul cu votcă, mai periculos decât alcoolul necombinat
Energizantul cu votcă, mai periculos decât alcoolul necombinat

Energizantul cu votcă, mai periculos decât alcoolul necombinat

Organismul ştie cât bei şi trimite semnale clare de oboseală atunci când ai întrecut limitele. Mulţi combat aceste semnale cu energizante combinate cu alcool, iar o cercetare recentă arată că această combinaţie anulează semnalul "stop" pe care îl dă organismul, arată un articol de pe www.medicalnewstoday.com.

Din momentul în care se trec limitele, raţionamentul dispare şi încep deciziile greşite ce pot avea efecte grave: urcarea la volan, consumul de alcool până la comă etc
Psihologul Cecile Marczinski de la Universitatea de Nord din Kentucky a realizat un studiu care arată că o băutură energizantă combinată cu votcă ori alt tip de alcool îndepărtează urmele de oboseală şi generează o stare de excitare de două ori mai mare decât consumul de alcool simplu.
Energizantul crește pofta de alcool

"Această stare de exaltare te face să consumi mai mult alcool, să stai mai mult la petrecere decât intenţionai", atenţionează psihologul în articolul menţionat.
Ea mai spune că, pe lângă cofeina conţinută de energizante, şi celelalte ingrediente, precum taurina, glucoza şi gingseng-ul generază acea stare de exaltare ce duce la creşterea consumului de alcool.