Enăchescu şi Todan câştigă procesul cu TVR

Enăchescu şi Todan câştigă procesul cu TVR

Penalizaţi după pierderea Ligii I de către postul public, Vlad Enăchescu şi Ioan Todan şi-au căutat dreptatea în instanţă.

Vlad Enăchescu şi Ioan Todan au câştigat procesul intentat TVR, după ce anul trecut au fost penalizaţi de conducerea instituţiei şi au fost scoşi vinovaţi pentru pierderea drepturilor de difuzare pentru meciurile din Liga I. Conform deciziei instanţei, sancţiunile date au fost anulate. „O reparaţie morală“

La mijlocul sezonului 2006-2007, TVR primea una dintre cele mai grele lovituri în materie de imagine. La sfârşitul lui ianuarie a anului trecut, pentru că nu a plătit o factură la timp către Telesport, postul public rămânea fără meciurile din campionatul intern, care au trecut la Kanal D, post ce urma să se lanseze.

TVR nu a reuşit să justifice clar cum s-a ajuns la pierderea partidelor. Cert era că factura emisă de Telesport nu a fost plătită de către televiziunea publică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan Todan, directorul Direcţiei de sport, şi Vlad Enăchescu, redactor-şef, au fost traşi la răspundere. Într-o scrisoare trimisă EVZ, Enăchescu povesteşte cum, la acel moment, Tudor Giurgiu (preşedintele TVR) sugera că în spatele situaţiei este un complot al celor doi împotriva TVR şi în favoarea Kanal D. Todan a fost retrogradat pentru două luni la statutul de producător, iar Enăchescu a primit o penalizare de 10% din salariul pe o lună. Cei doi au contestat în instanţă decizia conducerii TVR.

„Nu am avut ca scop recuperarea banilor. A fost vorba despre o reparaţie morală“, a declarat Enăchescu pentru EVZ, explicându-şi gestul.

Motivaţia instanţei susţine nevinovăţia lui Ioan Todan şi a lui Vlad Enăchescu în scandalul Liga I. Conform motivaţiei sentinţei din 23 ianuarie, „nu se poate pune în discuţie săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la buna derulare a contractului de cesiune drepturi de televiziune“.

Totodată, instanţa a stabilit că sancţiunile TVR au încălcat şi Codul Muncii, astfel că acestea sunt „lovite de nulitate“. ISTORIA UNEI FACTURI

Faptele, prezentate în motivaţia judecătorilor > 10.01.2007: Departamentul Sport primeşte factura de la Telesport, iar Ioan Todan, director, aplică menţiunea „bun de plată“ şi o trimite Direcţiei economice

> 25.01.2007: Todan îi solicită din nou directorului economic Cipriana Voicu efectuarea plăţii

> 31.01.2007: Todan şi Enăchescu îi trimit un mail preşedintelui TVR şi directorului TVR 1 prin care solicită un ajutor pentru plata drepturilor. După transmiterea mailului, Telesport notifică TVR rezilierea de drept a contractului.