"Duminică voi fi în municipiul Cluj-Napoca pentru a mă asigura, ca primar, că din punct de vedere administrativ totul este respectat, dar mă voi duce şi la Răchiţele să îmi vizitez mama şi voi trata această zi ca pe una obişnuită de duminică. Eu nu mă duc la vot duminică şi consider că am alte lucruri mai importante de făcut. PDL a recomandat membrilor şi simpatizanţilor să nu meargă la vot duminică, lucru pe care am să îl fac şi eu. Consider că preşedintele nu a încălcat Constituţia şi nu au fost asigurate condiţiile de transparenţă astfel încât să fie evitate furtul şi abuzul la acest referendum şi nu doresc să iau parte la un asemenea demers contrar intereselor ţării", a declarat Emil Boc, conform mediafax.ro.

El a reclamat faptul că Guvernul Ponta nu a aprobat instalarea de camere video de supraveghere în secţiile de votare. "Adresez doar o întrebare retorică: oare de ce în 2009 s-a decis să se amplaseze camere video în secţiile speciale, iar în 2012 nu s-a aprobat acest lucru? Dacă se dorea evitarea suspiciunilor de fraudă se amplasau camere video. Faptul că nu s-au luat măsurile necesare pentru supravegherea video e un indiciu că frauda este cea care se pregăteşte şi nu altceva", a a afirmat Boc.
Colegiul Director al PDL a decis, ieri, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.