Evenimentul Zilei > Actualitate > Elita chirurgiei româneşti s-a adunat la Bucureşti
Elita chirurgiei româneşti s-a adunat la Bucureşti

Elita chirurgiei româneşti s-a adunat la Bucureşti

Câteva zeci de personalităţi din domeniul chirurgiei s-au întâlnit astăzi la un simpozion organizat în cinstea marelui chirurg român Thoma Ionescu, considerat părintele spiritual al chirurgiei româneşti.

"Această personalitate aduce în lumină şcoala românească de medicină deoarece toţi marii chirurgi din zilele noastre au în spate revelaţiile lui chirurgicale. Thoma Ionescu a adus nivelul chirurgiei la nivel european, de aici trăgându-ni-se rădăcinile modernităţii chirurgiei", spune Gheorghe Burnei, medic primar ortoped la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Chirurgi din mai multe specialităţi îi sunt recunoscători părintelui chirurgiei româneşti. "Thoma Ionescu a fost iniţiatorul progresului medical prin descoperirile sale. În zilele noastre pot spune că am avasat datorită cercetărilor fundamentale care au împins progresul tehnic", completează Eugen Brătucu, şef clinică Chirurgie 1 la Institutul Oncologic Bucureşti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.