Evenimentul Zilei > Politica > Elisabeta Lipă ar putea prelua postul de ministru al Tineretului şi Sportului
Elisabeta Lipă ar putea prelua postul de ministru al Tineretului şi Sportului

Elisabeta Lipă ar putea prelua postul de ministru al Tineretului şi Sportului

Fosta canotoare Elisabeta Lipă se află printre persoanele vehiculate pentru a ocupa postul de ministru al Tineretului şi Sportului, în Guvernul condus de premierul desemnat Dacian Cioloş, a declarat, vineri, pentru Mediafax, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu.

 Oficialul COSR a afirmat că există posibilitatea şi ca fostul ministru din cabinetul Victor Ponta, Gabriela Szabo, să rămână la şefia sportului românesc.

"Am auzit mai multe variante în aceste zile pentru postul de ministru, printre care se vehiculează şi numele doamnei Lipă. Ar fi bine să fie aşa, nu numai pentru că doamna Lipă este vicepreşedinte al COSR, dar este un om de sport, capabil, care a demonstrat asta. Am mai auzit şi varianta ca doamna Gabriela Szabo să rămână în fruntea sportului dintr-o anume poziţie. Suntem într-o zonă a speculaţiilor, dar dacă tot se vorbeşte de tehnocraţi în aceste zile, ar fi bine ca sportul românesc să fie condus de un om de sport, tocmai pentru că trecem printr-o perioadă dificilă. Asta e părerea mea, sportul ar trebui să fie condus de un om de sport", a declarat Dobrescu.

Contactată de Mediafax Elisabeta Lipă a afirmat că nu este tipul de om care să râvnească alte posturi şi că, deocamdată, nu a luat nimeni legătura cu ea în acest sens. "Nu am ce să vă spun, sunt onorată că se vehiculează numele meu. Dar, pe de altă parte, mie îmi este bine unde sunt, nu duc lipsă de activitate şi nici nu râvnesc după alte posturi. Dacă va fi să fie, vom vedea, dar deocamdată nu a vorbit nimeni cu mine. Nu prea îmi plac speculaţiile şi nu pot comenta", a declarat Elisabeta Lipă.

Multiplă campioană olimpică la canotaj (5 medalii de aur), Elisabeta Lipă ocupă în acest moment funcţiile de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

În vârstă de 51 de ani, Elisabeta Lipă este din 2004 chestor de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.