Antrenorul formaţiei Ştiinţa Bacău, Eliodor Voica, a întrunit cele mai multe voturi ale Comisiei Tehnice din cadrul FR Handbal, la şedinţa de ieri.

"Cred că va fi mult de muncă, însă nu va fi doar munca antrenorului. Echipa naţională aparţine tuturor românilor şi cred că jucătorii şi antrenorii de la echipele de club pot contribui la fel de mult. Toată lumea trebuie să se angreneze. Îmi doresc să avem discuţii cu jucătorii de echipă naţională, pentru că prima problemă mi se pare inapetenţa lor pentru a veni la reprezentativă. N-o să vorbesc acum de imnul naţional, ci o să le spun doar atît: noi suntem români! Şi toţi trebuie să luptăm pentru România", a declarat Eliodor Voica.

Naţionala de handbal masculin a României a ratat calificarea la ultimele turnee ale Campionatelor Mondiale şi Europene, dar şi la Jocurile Olimpice.
Potrivit "Gazetei Sporturilor", Radu Voina va renunţa la postul său de la conducerea naţionalei feminine, indiferent dacă tricolorele se vor califica la Jocurile Olimpice de la Londra. "Pot anunţa încă de pe acum că indiferent dacă ne vom califica sau nu la Olimpiadă, cariera mea la echipa naţională se va încheia", a spus Voina, care e la comanda naţionalei din 2008.
Tricolorele se vor bate pentru un loc la Londra 2012 la turneul preolimpic de la Lyon.