Ieşenii spun că prima probă scrisă la bacalaureatul de toamnă a fost mult mai uşoară decât cea din vară. Trei candidaţi au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Unii elevi spun că profesorii i-au lăsat să discute între ei însă "în limita bunului simţ".  
  
Prima probă scrisă la Iaşi s-a desfăşurat fără prea multe incidente. Trei candidaţi au fost eliminaţi pentru că au încercat să fraudeze examenul. "Candidaţi provin din 3 centre diferite. Nu se mai pot prezenţa anul acesta la nici o probă, vor mai avea o şansa să dea examenul de bacalaureat anul viitor", a spus Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi. Din cei 1.829 de candidaţi înscrişi pentru probă scrisă la limbă şi literatură romană s-au prezentat 1.451, adică mai mult de 80%. 

Candidaţii spun că subiectele de astăzi au fost mult mai uşoare decât cele din vară şi că şansele de reuşită sunt mari, mai ales că unii profesori au mai închis ochii când îi vedeau discutând între ei.
"Eu sunt convins că voi luă proba asta, a fost uşor şi profesorii ne-au lăsat să vorbim între noi. Ne-au avertizat însă că în limită bunului simţ", a spus Cristian Rajdeanu, unul dintre cei care au susţinut probă la Grupul Şcolar CFR Iaşi. Alţii spun că nu au reuşit să vorbească între ei. "Pe noi nu ne-a lăsat nici să ne mişcăm, dar subiectele au fost uşoare. Mi s-a părut mult mai simplu acum decât în vară, poate şi pentru că am mai studiat puţin. Nu cred că au făcut intentionat, aşa s-au nimerit să fie subiectele", a spus şi Diana Crişu, altă candidată.