Pe motiv că nu s-a demarat licitaţia publică pentru consolidarea clădirii de pe Strada Icoanei nici după o lună şi jumătate de la ultimul protest, elevii Şcolii Centrale vor să ceară ajutorul preşedintelui Băsescu şi chiar Consiliului Europei.
Copiii ameninţă că vor trimite scrisori deschise către preşedinţie, Primăria Generală, Primăria Sectorului 2, noul guvern şi parlament. De cealaltă parte, primarul Sorin Oprescu îi contrazice şi încearcă să-i liniştească: "Licitaţia a fost deja organizată şi se găseşte pe site-ul de licitaţii".
Elevii, susţinuţi de membri ai ONG-urilor - cu care au pus la cale ieri o întâlnire-manifest - vor totodată să împiedice construirea unui imobil de 12 etaje în apropiere de şcoala-monument de arhitectură. "Construcţia încalcă legea, potrivit căreia nu ai voie să construieşti în zona de protecţie a monumentului istoric", a specificat Mariana Duma, purtătoarea de cuvânt a Grupului Civic Bucureşti. Totodată, cei prezenţi la întâlnirea de la Şcoala Centrală au susţinut că pentru construcţia clădirii s-au obţinut toate avizele necesare. Autorităţile în cauză neagă însă că ar fi dat vreo aprobare pentru ridicarea imobilului. "Dacă se va construi ceva în vecinătatea clădirii, la mai puţin de 100 de metri, va fi nevoie de avizul comisiei, pentru că este zonă protejată. Dar, până acum, nu am avizat nimic în acest sens", a declarat Virgil Polizu, preşedintele Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor.
Dacă nu vor primi un răspuns pozitiv la cererile lor, elevii vor să iasă în stradă săptămâna viitoare. Şcoala Centrală a fost construită în 1880, de arhitectul Ion Mincu. Nu a fost consolidată niciodată, ci doar renovată, în 1977.