Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevi alungati de Ponta din sala de sport

Elevi alungati de Ponta din sala de sport

Copiii din Motru au facut orele de educatie fizica in clase din cauza unui meci intre PSD-isti.

Elevii de la Scoala Generala nr. 2 si cei de la Colegiul National „George Cosbuc”, din municipiul Motru, nu si-au mai putut desfasura cursurile de educatie fizica din cauza unui meci de fotbal care a avut loc in sala de sport, intre echipa deputatului PSD Victor Ponta si cea a primarului orasului, Dorin Hanu (PSD).

Meciul de fotbal a avut loc joia trecuta, intre orele 16.00 si 18.00. Elevii care aveau ore in acest interval si-au desfasurat cursurile in salile de clasa, unde profesorii de sport le-au predat regulile de desfasurare a jocurilor sportive si „protectia muncii”.

Alexandru Gridan, profesor de sport la Scoala Generala nr. 2, a spus ca orarul a fost modificat pentru a lasa sala la dispozitia lui Ponta: „A venit administratorul salii de sport si a spus ca vine o comisie de la Bucuresti, cu Adrian Nastase si Victor Ponta, sa inspecteze sala construita in timpul lui Nastase. Am vorbit cu colegul meu si am decis sa facem o schimbare de orar. Nu am auzit ca au jucat fotbal. Nu stiu ce au facut intre ora 4 si 6. Nu a fost nicio presiune din partea nimanui. Nu s-a bulversat cu nimic procesul de invatamant. S-a facut o chestie teoretica”.

Educatie fizica in clasa

Ion Sanda, directorul Scolii Generale nr. 2, spune ca sala a fost ocupata timp de trei ore, iar in aceasta perioada acolo ar fi trebui sa se desfasoare cursuri: „Sala de sport nu e a scolii. E o hotarare a consiliului local in care se specifica faptul ca sala se poate inchiria cu 300.000 de lei pe ora in afara programului scolilor.

A venit administratorul salii si i-a rugat pe profesorii de sport sa-i lase sa joace un fotbal. Au lasat copiii in clase. Intre orele 4 si 7 trebuiau sa-si desfasoare cursurile de educatie fizica elevii de la scoala generala si de la colegiu. Nu s-a mai intamplat asa ceva de cand e sala de sport. Copiii au ramas in sala de clasa. Si eu eram cand a venit administratorul. A spus ca a primit telefon de la sefu’, ca asa ii spune domnului pirmar, ca are o treaba la sala de sport si daca poate sa lase sala libera”.

„L-am invins pe domnul Ponta”

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, care a anuntat recent ca pleaca de la PRM pentru a candida la alegerile locale pe listele PSD, a recunoscut ca a jucat fotbal in sala de sport impreuna cu deputatul Victor Ponta. Acesta a spus ca a fost un meci prietenesc si ca sala a fost inchiriata doar pentru o ora organizatiei locale PSD Motru.

„O singura ora a fost sala inchiriata de catre organizatia PSD Motru, cu acte legale prin aprobarea pe care le-am dat-o eu. A fost o singura ora, pentru ca daca jucam trei ore ar fi insemnat sa jucam in echipa nationala a Braziliei. A fost o intalnire pe care am avut-o cu domnul deputat Ponta si a solicitat sa faca acest meci de fotbal cu noi. Nu stiu daca un meci de fotbal intre Ponta si Hanu trebuie sa fie atat de mediatizat. Pot spune cu satisfactie ca l-am invins pe domnul Ponta. Am discutat cu administratorul scolii, care a luat legatura cu profesorii de sport si de comun acord s-a hotarat sa-si desfasoare ora in alta locatie”, declarat Hanu.

„Nu ma intereseaza ce o scrie „Evenimentul zilei”„

Intrebat despre meciul de joi seara din sala de sport a elevilor, deputatul PSD-ist Victor Ponta s-a enervat si a dat vina pe senatorul PRM Ilie Petrescu.

„Vad ca e o mare suparare ca am mers la Motru si m-am intalnit cu Hanu si cu viceprimarul. Petrescu moare de suparare ca m-am vazut cu cei doi. Eu zic sa ma executati. Habar nu am. Nici nu stiu ce scoala sau liceu este acolo. Eu am fost acolo sa ma vad cu primarul si viceprimarul, si faptul ca Petrescu ramane fara primar… Acum sigur ca „Evenimentul zilei” o sa tina parte PRM-ului. Scrieti ce vreti. Nu ma intereseaza ce o scrie „Evenimentul zilei”. Cred ca vreti sa va castigati banii in felul acesta si sa va multumiti sefii”, a acuzat liderul social-democrat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News