Elena Udrea şi Prinţul Charles, salvatorii Carpaţilor

Elena Udrea şi Prinţul Charles, salvatorii Carpaţilor

La câteva zile de la vizita Elenei Udrea la Londra, unde s-a întâlnit cu Prinţul Charles, ziarul "The Telegraph" scrie că cei doi sunt "campionii Carpaţilor".

Într-un articol semnat astăzi de jurnalistul Adrian Bridge, pe site-ul telegraph.co.uk, moştenitorului Coroanei Britanice, Prinţul Charles, i se atribuie un rol-cheie în salvarea pădurilor din România. Prinţul Charles, rudă îndepărtată a domnitorului Vlad Ţepeş, se declară pasionat de Carpaţi. El are şi două proprietăţi, iar de câţiva ani se declară un susţinător al zonei, al tradiţiilor şi produselor româneşti. În documentarul "Wild Carpathia", transmis, recent, de postul de televiziune Travel Channel, Prinţul Charles a precizat că este vital pentru întinderile mari de pădure din regiune să fie protejate de defrişări, pentru ca România să nu ajungă în aceeaşi situaţie în care se află Marea Britanie. "Dacă vom continua în acelaşi fel (ca în Marea Britanie, n.r.), ne vom trezi cu distrugeri ireversibile, iar oamenii vor ajunge să spună «vrem pădurile înapoi!»"

În documentar, Prinţul Charles prezintă legătura sa afectivă cu Transilvania, având numai cuvinte de laudă faţă de români. Ministrul Turismului Elena Udrea a ţinut să precizeze că Prinţul Charles a reuşit să atragă atenţia asupra importanţei conservării Carpaţilor. "Este ceva unic în zona Carpaţilor", a mai spus Udrea, promovând britanicilor un loc deosebit în care să-şi petreacă vacanţele. "Mulţi britanici au văzut deja ţări precum Franţa, Spania sau Italia. Dar România este ceva cu totul diferit. Aici, veţi descoperi o fuziune între trecut şi prezent, adevărată sălbăticie şi veţi avea şansa de a vedea un urs brun".

Sunt mari şanse ca britanicii să-l vadă şi pe moştenitorul tronului, întrucât Prinţul Charles obişnuieşte să viziteze, cel puţin odată pe an, proprietăţile pe care le are la noi în ţară.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A făcut pentru România mai mult decât alţi români", a spus Elena Udrea, în urma întâlnirii cu Prinţul Charles. "Entuziasmul său faţă de ţara noastră a fost o inspiraţie", a mai completat Udrea. CITIŢI ŞI:

  • Întâlnire-surpriză între Elena Udrea şi Prinţul Charles
  • Elena Udrea: Prinţul Charles este, cu siguranţă, un mare prieten şi un adevărat ambasador al ţării noastre
  • Prinţul Charles promovează Transilvania: "Sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş"