Elena Udrea nu exclude candidatura la Primărie

Elena Udrea nu exclude candidatura la Primărie

Noua şefă a PDL Bucureşti admite că s-ar înscrie în cursă pentru Primăria Capitalei, dar spune că susţine "o competiţie internă pentru toţi doritorii".

Intrată într-o campanie intensă de câştigare de adepţi în Bucureşti, imediat după instalarea ca lider interimar al filialei PDL din Capitală, Elena Udrea a admis ieri, pentru EVZ, că nu exclude o candidatură la Primăria Generală, în 2012.

Concret, ministrul dezvoltării consideră că "nu este neapărat nevoie" ca liderul de filială să fie automat candidat la Primăria Generală, dar că, în acelaşi timp, acesta are "obligaţia să-şi ducă echipa la câştig".

Candidatul, susţine noua şefă de la PDL Bucureşti, ar trebui să fie validat într-o "competiţie internă în care să se înscrie toţi doritorii". Lipseşte însă, cel puţin pentru moment, condiţia esenţială: să existe în PDL "doritori" care să o concure ze, în mod real, pe Elena Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incerta "competiţie internă"

"Obligaţia unui preşedinte de organizaţie este să-şi ducă echipa la câştig, propunând cel mai bun candidat pentru fotoliul de primar. Nu este neapărat nevoie ca preşedintele organizaţiei să fie şi cel mai bun candidat la această funcţie. Pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, propun şi susţin o competiţie internă în care să se înscrie toţi doritorii", a explicat ministrul fără a exclude, practic, varianta propriei candidaturi.

În privinţa "competiţiei din interiorul filialei", la acest moment potenţialii contracandidaţi sunt mai degrabă incerţi. Cel mai vehiculat nume pentru primărie a fost al lui Liviu Negoiţă. Edilul sectorului 3 a renunţat însă la şefia filialei preluate acum de Udrea, iar în privinţa candidaturii s-a arătat permanent rezervat. Celălalt nume luat în calcul o perioadă a fost al lui Silviu Prigoană. Acesta s-a retras însă recent din PDL, nemulţumit tocmai de iniţiativa Elenei Udrea de a-i pune pe demnitari să aleagă între afaceri cu statul şi politică.

O altă teorie coaptă în jurul lui Emil Boc este aceea că într-o rundă de alegeri ca acelea pentru Primăria Generală trebuie testat viitorul prezidenţiabil al PDL.

Prioritatea: recâştigarea electoratului PDL

Cea care tatonează, deocamdată, terenul pentru primărie este Udrea care îşi explică ofensiva pe Bucureşti, lansată pe blogul personal, în cheia interesului "pentru rezolvarea problemelor bucureştenilor, atât ca ministru, cât şi ca preşedinte interimar al PDL Bucureşti".

"Priorităţile mele sunt legate de recâştigarea încrederii bucureştenilor în partid", mai spune noua şefă a PDL pe Capitală.

În ultimele două zile, Udrea şi-a tapetat blogul cu mesaje despre renovarea zonelor istorice ale Capitalei, câini vagabonzi, lansând ieri chiar un sondaj despre schimbările pe care le doresc bucureştenii în Capitală.

"Obligaţia unui preşedinte de organizaţie este să-şi ducă echipa la câştig. Nu e neapărat nevoie ca preşedintele să fie şi cel mai bun candidat." ELENA UDREA, lider PDL Bucureşti