Elena Udrea a menţionat că are semnale clare că în rândul PDL există mulţi membri nemulţumiţi de noul drum politic al partidului.

'Sunt mulţi nemulţumiţi în PDL, mai ales de când se discută despre contopirea cu PNL, care nu sunt de acord cu acest drum pe care a pornit partidul. Am fost contactată, am avut discuţii cu foşti colegi din PDL, oameni care nu sunt mulţumiţi de situaţia în care se află partidul. Nu toată lumea se bucură de dispariţia PDL (…) Dar, până la urmă, faptul că dispare un brand nu e problema noastră, ci a celor din PDL (…) Se întâmplă ca şi din partidul nostru să plece unii, să vină alţii (…) Noi am vrea ca cei care rămân alături de noi sau care vin să creadă cu adevărat în proiectul acesta. Nu ne interesează să vină oportunişti sau să rămână oportunişti, ci vrem să rămână oameni care chiar cred că putem construi un proiect politic puternic, care să însemne continuarea unor reforme începute în ultimii zece ani împreună cu preşedintele Traian Băsescu, continuarea unor eforturi extraordinare pentru independenţa justiţiei, pentru depolitizarea instituţiilor statului' a declarat Elena Udrea la Sinaia, unde se desfăşoară Colegiul Naţional al PMP.

Cât priveşte plecarea la PNL a conducerii PMP Timiş, Elena Udrea a declarat că în această organizaţie urmează să aibă loc alegeri, iar până atunci interimarul va fi asigurat de Daniel Funeriu, care a candidat în acest judeţ pentru un mandat de deputat.