Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea îşi extinde puterea în PDL cu girul lui Emil Boc
Elena Udrea îşi extinde puterea în PDL cu girul lui Emil Boc

Elena Udrea îşi extinde puterea în PDL cu girul lui Emil Boc

Elena Udrea e pe cai din ce în ce mai mari în PDL. Cea mai recentă probă a fost dată ieri de şefii partidului care au instalat-o, chiar şi în absenţă, în fruntea organizaţiei PDL Bucureşti, în locul lui Liviu Negoiţă, retras "din motive personale".

Astfel, Udrea urmează în fruntea filialei suitei Traian Băsescu-Vasile Blaga- Liviu Negoiţă – cel puţin până la alegerile interne, care nu se ştie când vor avea loc. Trendul crescător al influenţei sale nu se opreşte însă aici. Râvnită de cercul său este şi Constanţa, filială cu valoare sentimentală pentru Băsescu.

Udrea – preşedinte interimar de 10. Voturi

Pasul decisiv a fost preluarea Bucureştiului, bifând astfel înlăturarea aşa-zisei gărzi vechi a PDL din jurul lui Blaga. Instalarea lui Udrea s-a decis de altfel într-o şedinţă în care nici ea, nici Blaga şi nici măcar Negoiţă nu au fost prezenţi, iar şefii de sectoare s-au abţinut de la comentarii.

"Liviu Negoiţă a anunţat că se retrage. A fost numită interimar colega noastră doamna ministru Elena Udrea, până la alegerile care vor avea loc anul viitor", a anunţat la final vicele PDL Gheorghe Flutur, punând demisia lui Negoiţă strict pe seama "unor probleme personale".

În spatele uşilor închise, susţin surse din PDL, problema s-a tranşat rapid. Candidatura Elenei Udrea ar fi fost propusă chiar de Emil Boc şi contracandidată, mai mult de formă, de deputatul Costică Canacheu. Întrebat dacă Boc a fost cel care a avansat favorita, Flutur nu a infirmat, rezumându-se la a ridica din umeri. Rezultatul: 10 voturi Udrea, 3 Canacheu şi 6 abţineri.

Schimbarea vine după o serie de reproşuri ale lui Băsescu, la Snagov. Dacă lui Blaga i-a imputat înfrângerea din 2008 de la Primăria Capitalei, lui Videanu i-a reproşat că a pierdut e lectorat neştiind să explice ce a făcut ca primar, iar lui Negoiţă că "are potenţial, nu şi interes". Blaga în schimb, care şi-a redus considerabil influenţa în filiala care a fost trambulină şi pentru primărie şi pentru Cotroceni, a rămas cu trierea candidaţiilor pentru localele din 2012.

Pe val la Constanţa

O victorie de etapă a taberei Udrea a fost bifată şi în scandalul de la Constanţa. Contestată de aproape două luni de oameni din garda veche a PD, alegerea Mariei Stavrositu, susţinută de Udrea, ca şefă a filialei locale a fost scăldată ieri în Biroul Permanent Naţional (BPN). După o dispută cu jigniri între liderul judeţean Mircea Banias şi Maria Stavrositu, BPN a pasat verdictul în Consiliul de Co ordonare Judeţean.

"Şi de pe Lună se vede că au fost încălcări grave ale statutului şi sper că se va decide lucrul acesta în consiliu şi nu va fi nevoie de alţi arbitri", spune primvicele Constantin Chirilă, adăugând că "BPN putea fi mai ferm".

De cealaltă parte, Stavrositu spune că e exact ce îşi dorea şi neagă că ar fi omul lui Udrea: "Nu, eu sunt un om al partidului". Admite în schimb că la alegerile contestate ca nestatutare Udrea îi confirmase personal prezenţa, retrâgându-şi-o însă în ultima zi "din cauza unei şedinţe de guvern neprevăzute".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: