Elena Udrea, la o dezbatere organizată de GDS: "M-am îmbrăcat în portocaliu cu gândul la Alianţa D.A. şi sper ca în viitor să o refacem alături de PNL"

Elena Udrea, la o dezbatere organizată de GDS: "M-am îmbrăcat în portocaliu cu gândul la Alianţa D.A. şi sper ca în viitor să o refacem alături de PNL"

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, la o dezbatere organizată de GDS, că dacă partidele de dreapta vor merge separat în alegeri îl vor scoate garantat președinte pe Ponta.

"Marele proiect al lui 2014 trebuie să fie o construcție de centru-dreapta care să candideze la europarlamentare și la Cotroceni", a spus Udrea la o dezbatere organizată de europarlamentarul Cristian Preda. "Cred că în fața unui USL de 70% în Parlament și a unui electorat ce nu dă semne a se desprinde de cei care sunt la guvernare e nevoie să ne strângem rândurile și să depășim orgoliile și proiectele individuale. Dacă Dreapta are un singur candidat atunci poate câștiga președinția. Unitatea Dreptei trebuie să se facă repede", a avertizat Udrea. Deputatul PDL a explicat, în debutul dezbaterii, şi de ce a ales să se îmbrace în portocaliu. "M-am îmbrăcat în portocaliu nu doar pentru că sunt în PDL, ci cu gândul la Alianţa D.A. şi sper ca în viitor să o refacem alături de PNL". Aceasta a explicat de ce ar fi neinspirat să se meargă separat la europarlamentare. "E o poveste că PDL nu se va bate cu PMP și Forța Civică. Să lăsăm ca lucrurile să se întâmple după europarlamentare e foarte riscant. Or să fie războaie în teritoriu și ne batem pe același electorat". "În PDL există două abordări: cred că e nevoie acum ca, înainte de europarlamentare, să mergem într-o singură construcție. Cealaltă abordare  este să se amâne crearea acestui vehicul după europarlamentare, dar nu e cert. Mi s-ar părea catastrofal să mergem separat la europarlamentare", a explicat ea. "Toată lumea așteaptă de la PDL proiectul de centru-dreapta. Din cinci procente pierdute de USL, așa cum am văzut într-un sondaj,  doar unul a mers la PDL. PDL nu poate să adune voturile pe care le pierde USL", a mai semnalat deputatul democrat-liberal. Elena Udrea a mai spus că, citind un sondaj, a observat că PDL nu adună voturile pe care le pierde USL. "USL a pierdut 5 procente, potrivit unui sondaj pe care l-am văzut la o casă de cercetare de încredere, dar doar unul a mers la PDL. PDL nu poate să adune voturile pe care le pierde USL", a adăugat Udrea. La dezbatere mai participă Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică), Teodor Baconschi şi Eugen Tomac (preşedintele Partidului Mişcarea Populară).