Elena Udrea despre turismul litoral: Se întrezăreşte o schimbare în bine

Elena Udrea despre turismul litoral: Se întrezăreşte o schimbare în bine

După ce ieri, ministrul Turismului, Elena Udrea, a criticat presa pentru că face reclamă litoralului bulgăresc şi pe hotelierii români că nu îşi adaptează oferta cerinţei pieţei, astăzi ministrul Turismului susţine că aprecierile sale au avut deja efecte pozitive.

„După ce am criticat felul în care se mişcă operatorii de turism şi hotelierii când vine vorba de turismul litoral, pot spune că, după Consiliul Consultativ al Turismului de ieri, se întrezăreşte o schimbare în bine. Ne-am adunat la aceeaşi masă, ne-am spus tot ceea ce aveam de spus şi am decis că schimbarea în bine nu o putem face decât împreună. Dialogul şi conlucrarea sunt calea spre reuşită”, notează Elena Udrea pe blogul personal.

Anul acesta, hotelierii de pe litoralul românesc au înregistrat cel mult 2.000 clienţi, în vreme ce hotelierii bulgari au atras aproximativ 3.000 de turişti români. Aceasta se datorează, în viziunea ministrului Turismului lipsei de promovare a ofertelor hotelierilor români, precum şi faptului că nici măcar nu au deschis unităţile de cazare în perioada de Paşte. De asemenea, Învierea a fost celebrată într-o perioadă destul de rece, ceea ce i-a ţinut departe pe români de plaje.

Promovarea aduce clienţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă, hotelierii români nu au reuşit să atragă clienţi de Paşte şi pentru că, anul acesta, Ministerul condus de Elena Udrea nu s-a implicat în promovarea ofertelor lor.

„După ce anul trecut, de Paşte, cu promovare şi cu implicarea directă a ministerului, am reuşit să atragem pe litoral 12.000-15.000 de turişti, anul acesta, fără promovare, au venit maximum 2.000. Semn că promovarea turistică (internă şi internaţională) este absolut necesară şi trebuie insistat pe această direcţie”, scrie Elena Udrea.

Pentru ca hotelurile să nu rămână goale şi pe 1 Mai, Ministerul se va implica activ în promovarea zilei de „1 mai” pe litoralul românesc, alături de ANAT şi FPTR. Elena Udrea este încrezătoare că „ rezultatul va fi cu totul diferit faţă de ceea ce s-a întâmplat de Paşte”.

De asemenea, MDRT se va implica şi în sprijinirea programului „Litoralul pentru toţi”, ce se va derula în perioada 1 mai – 15 iunie.

Turiştii străini, cheia succesului

Potrivit statisticilor europene, România este ţara care atrage cei mai puţini turişti străini. Ca urmare a crizei financiare, numărul a scăzut de la o lună la alta anul trecut. Turismul fluvial a dispărut, însă operatorii de turism şi de transport naval sunt optimişti şi stimează că turiştii vor relua în 2010 croazierele pe Dunăre. De asemenea, în portul Constanţa sunt aşteptate numeroase vase celebre de croazieră, care vor aduce din ce în ce mai mulţi turişti străini.

Cel mai mare operator de turism, TUI, va reveni în România pe 18 mai. Însă, aşa cum notează şi Elena Udrea pe blogul propriu, promovarea şi implicarea agenţiilor de turism nu sunt suficiente. Turiştii străini trebuie convinşi să revină în România, prin oferirea unor servicii de o mai bună calitate. "Vanghelie era decis să mă bage la puşcărie" Elena Udrea a scris şi ieri pe blog despre avantajele şi dezavantajele turismului bulgăresc, context în care s-a arătat nemulţumită de criticile care i se aduce referitor la promovarea României. Udrea l-a acuzat ieri pe Marian Vanghelie că, dacă ar fi ieşit Mircea Geoană preşedinte, ar fi băgat-o la închisoare pentru banii folosiţi pentru promovarea turismului din România. "Anul trecut, pentru că se apropia campania electorală, eram înfierată pentru diversele campanii derulate, pentru că, nu-i aşa, ce-s alea şi la ce ne folosesc? Domnul Vanghelie era chiar decis, în cazul unei victorii a protejatului său şi al domnului Voicu, să mă arunce în puşcărie. Acum, când banii alocaţi promovării sunt mult mai puţini, toată lumea mă întreabă de promovare", scria, ieri, Elena Udrea, pe blog.