Elena Băsescu are "susţinerea deplină a românilor din diaspora"?

Elena Băsescu are "susţinerea deplină a românilor din diaspora"?

Ultimele articolele din presa naţională au contestat aptitudinile mezinei familiei prezidenţiale de a face faţă responsabilităţilor legate de un posibil mandat de europarlamentar. În acelaşi timp, chiar şi membri ai PDL s-au arătat nemulţumiţi de propunerea Elenei Băsescu pe liste. Din rândul acestora, cele mai puternice voci au fost cele ale Alinei Mungiu Pippidi şi a Andreei Vass. Pippidi, un politolog cunoscut, cadru universitar la SNSPA şi Preşedinta Societăţii Academice Române, s-a arătat chiar surprinsă de această evoluţie politice a fiicei preşedintelui.

“Propunerea asta cu Elena Băsescu eu întâi am crezut că e o glumă, vă spun foarte sincer, dar are aerul din ce în ce mai mult că nu e chiar o glumă, că e ceva serios", declara Pippidi pentru Realitatea FM, în urmă cu câteva zile.

La rândul său, Andreea Vass, consilieră a premierului Emil Boc, afirma, citată de Mediafax că "preşedintele ar avea de pierdut din cauza prezenţei Elenei Băsescu pe listele democrat-liberalilor".

Salvarea Elenei vine din străinătate În acest context, Dumitru Ilinca, preşedintele PD-L Padova, din Italia, sare în apărarea fiicei lui Traian Băsescu şi declară că "Elena Băsescu are susţinerea deplină a romanilor din diaspora, mai ales ţinând cont de experienţa pe care a dobândit-o în ultima perioadă, în care a fost stagiar la Parlamentul European".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate că până în acest moment nu s-au oficializat listele pentru alegerile europarlamentare din acest an, Dumitru Ilinca se recomandă "unul dintre candidaţii la alegerile europarlamentare", care "îşi exprimă susţinerea pentru candidatura mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, la Parlamentul European". În plus, punctul său de vedere pare să fie unul general împărtăşit de toţi pedeliştii din străinătate, întrucât este exprimat în numele "organizaţiilor PD-L din diaspora".

Acesta mai precizează că ”dacă anumite persoane nu sunt de acord cu nepotismul, noi subscriem, însă, suntem în total dezacord cu discriminarea. Pentru că în cazul Elenei nu se respectă egalitatea şanselor şi nu văd de ce fiica preşedintelui nu poate ocupa un post pe lista PD-L la europarlamentare [...] De altfel, în PD-L, întotdeauna, persoanele au fost evaluate pe baza activităţii pe care au depus-o, şi nu în funcţie de campaniile de presă”.

CITIŢI ŞI: Elena Băsescu, femeia-copil

EDITORIALUL EVZ: Salvaţi-o pe Elena Băsescu!

ELENA BĂSESCU: "Nu polemizez cu doamna Mungiu. Nu mă interesează"