Consiliul Suprem al Forţelor Armate aşteaptă ca rezultatele să fie anunţate azi sau mâine.
Atât Al Noor Salafi, o formaţiune musulmană mai radicală, cât şi Frăţia Musulmană, o entitate mai moderată, susţin că ar fi câştigat mai multe mandate. Dacă vor câştiga, succesul lor va fi cel mai recent pentru partidele cu orientare islamistă din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, unde nemulţumirile popoarelor au adus schimbări majore, anul acesta.
Islamişti moderaţi la putere
Islamiştii moderaţi au câştigat, recent, alegerile şi în Maroc şi Tunisia. Partidul pentru Justiţie şi Dezvoltare din Turcia, o formaţiune cu rădăcini islamiste, s-a menţinut, cu uşurinţă la putere, în alegerile din primăvară. Guvernul secularist în Turcia predominant musulmană este văzut ca un model de democraţie în regiune.

Egiptenii au votat, luni şi marţi, în prima rundă a unui proces electoral cu mai mulţi paşi, pentru a alege membrii Camerei Inferioare a Parlamentului.
Alegerile pentru Camera Inferioară a Legislativului au loc în trei faze, în funcţie de zonele geografice. Ultima etapă va avea loc în luna ianuarie.
Alegerile pentru Camera Superioară a Parlamentului sunt prevăzute să se desfăşoare între ianuarie şi martie 2012, iar scrutinul prezidenţial se va organiza până în luna iunie a anului viitor, potrivit conducerii militare a ţării.
Noi proteste în Piaţa Tahrir
Protestatarii au ieşit în astradă, azi, în memoria celor 42 de oameni care au murit în ciocnirile cu poliţia de luna trecută. "Fără Piaţa Tahrir, n-am fi avut aceste alegeri", spune Mohamed Gad, în Piaţa din Cairo, unde au avut loc şi protestele contra lui Mubarak, în februarie. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, alegerile vor fi un succes şi revoluţia va triumfa", adaugă el.

Dar mulţi tineri care au ieşit în stradă la începutul acestui an, se tem acum ca revoluţia să nu fie furată de conducătorii militari sau de partidele islamiste foarte bine organizate. Frăţia Musulmană, interzisă, dar semitolerată în timpul regimului lui Mubarak, spune că formaţiunea sa, Partidul pentru Libertate şi Justiţie, va câştiga 43% din voturile exprimate, în prima fază a acestor alegeri.

<iframe src=”http://www.youtube.com/embed/6MlrPVmxK8g” frameborder=”0″ height=”315″ width=”560″></iframe>