Evenimentul Zilei > International > 28 de persoane au fost condamnate la moarte pentru asasinarea unui Procuror
28 de persoane au fost condamnate la moarte pentru asasinarea unui Procuror

28 de persoane au fost condamnate la moarte pentru asasinarea unui Procuror

Tribunal din Cairo a condamnat la moarte 28 de persoane pentru asasinarea unui prim procuror,

Prim-procurorul Hisham Barakat a fost ucis în iunie 2015, într-un atac cu bombă în Cairo, asupra convoiului său, în timp ce trecea prin  cartierul Heliopolis, din estul capitalei egiptene.
 

Tribunalul Penal din Cairo a condamnat 28 de persoane la moarte, sâmbătă, pentru asasinarea prim-procurorului țării, Hisham Barakat, în 2015.

Instanța a mai condamnat 15 persoane la închisoare pe viață și alte opt ​​persoane la 15 ani de închisoare.

Potrivit codului penal al Egiptului, închisoarea pe viață presupune un termen de 25 de ani.

Inițial, în luna iunie, tribunalul a condamnat 31 de persoane la moarte pentru asasinarea lui Barakat și a trimis decizia către clericul șef al țării pentru a-și da avizul consultativ, fără caracter obligatoriu, conform codului penal al țării.

Verdictul poate fi atacat la curtea de apel.

În iunie 2015, Barakat a fost ucis într-un atac cu bombă în Cairo, împotriva convoiului său, când trecea prin cartierul Heliopolis, din estul capitalei.

Șaizeci și șapte de persoane au fost acuzate în legătură cu asasinarea, procurorul general susținând că inculpații – despre care se spune că ar fi membri ai grupului Frăției Musulmane, organizație aflată în afara legii – au conspirat împreună cu membrii organizației Hamas din Gaza pentru uciderea prim-procurorului.

Un grup militant care se auto-denumește "Rezistența populară" și-a asumat responsabilitatea pentru atac. Un tribunal egiptean a desemnat gruparea ca fiind organizație teroristă, în februarie 2017.(Al Ahram)

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: