Specialiști în domeniu de la National Institute of Aging şi de la Universitatea Johns Hopkins susțin că prin consumul zilnic a 400 de miligrame de cafeină, adică aproximativ cinci ceşti, pe parcursul întregii zilese pot preveni astfel de boli.

Analiza neurologică a efectelor anumitor preparate asupra modului în care funcționează creierul uman este fascinantă. Nu-ți vine să crezi când vezi că o simplă cafea, un anumit ceai sau ciocolată tinde să-ți facă creierul mai sănătos și, pe termen lung, mai rezistent.

În principiu, a fost analizat efectul substanței chimice methylxanthines-a, găsită în cafea și în ciocolată neagră. Din câte se pare, aceasta este efecte clare asupra activității neuronale și promovează o creștere susținută a performanței cognitive. Poate proteja neuronii împotriva disfuncționalității cauzate de diverse boli, precum atacuri cerebrale sau boli degenerative, ca Parkinson sau Alzheimer.

Dacă nu vă place cafeaua, o puteţi înlocui cu patru pătrăţele de ciocolată neagră sau cu trei căni de ceai negru.
Același studiu a scos la iveală faptul că xantina, o substanță generată de creier atunci când procesează cofeină, poate contribui la efectele benefice ale cafelei, ceaiului și ciocolății asupra sănătății creierului, potrivit antena3.ro