EDITORIALUL CAPITAL: Prostia nu dăunează profitului

EDITORIALUL CAPITAL: Prostia nu dăunează profitului

Fiecare dintre noi ştie câteva firme al căror succes nu şi-l poate explica nimeni, în niciun fel; şi invers, firme cu produse excelente, cu servicii impecabile, care fac totul ca la carte până în cel mai mic detaliu şi pe care, totuşi, clienţii se încăpăţânează sa le ocolească sistematic.

Ceea ce foarte puţini ştiu însă e cât de extins e "fenomenul" acesta, cât de multe astfel de firme există în România (şi nu numai aici).

Eu ştiu, pentru că de 20 de ani am avut şansa să fiu în mijlocul tuturor lucrurilor importante din lumea businessului românesc.

Nu e zi în care să nu mă întâlnesc cu oameni cu greutate, care câştigă într-o luna cât alţii în ani întregi şi care să nu-mi spună cu disperare: "dle Butunoiu, vreau să plec de aici, nu mai rezist. Plec şi pe un salariu mai mic, numai să ajung şi eu într-o firmă unde lucrurile se fac profesionist, aşa cum trebuie. Nu mai pot suporta o asemenea lipsă de organizare, de înţelegere şi de folosire a unor mecanisme elementare, deciziile luate la întâmplare şi fara niciun suport, situaţiile absurde, managerii proşti care nu înţeleg nimic etc. etc." Citiţi editorialul întreg aici.

Ne puteți urmări și pe Google News