La începutul lunii aprilie, Mazda a adus în România ediția limitată Mazda MX-5 Aniversary, pentru a celebra două decenii de prezență în Europa a celui mai bine vândut roadster din istorie – potrivit Cărții Recordurilor.

Luna iulie marchează sosirea altor două serii speciale la dealerii autohtoni Mazda, cele aferente gamelor Mazda2 și Mazda3. De această dată sunt sărbătoriți 90 de ani de la înființarea companiei japoneze.

Ediția aniversară (în cinci uși) a celui mai accesibil autoturism comercializat de Mazda în România, subcompactul Mazda2 (concurent cu Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Renault Clio sau Opel Corsa – între altele), este animată de un motor pe benzină de 1.3 litri (86 CP) și dotată mai bine ca versiunea Mazda2 1.3 TE vândut la același preț de listă – 12.900 de euro cu TVA inclusă. 

Între echipamentele suplimentare oferite de Mazda2 Ediție Aniversară se găsesc: proiectoarele de ceaţă, jantele din aliaj de 16 inchi, vopseaua metalizată, eleronul sport, volanul şi schimbătorul de viteze îmbrăcate în piele, geamurile electrice spate şi computerul de bord.

Seria limitată Mazda3, model compact concurent cu Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra sau Renault Megane (între altele), dispune de motorul pe benzină de 1.6 litri și 105 cai-putere.

În plus față de versiunea Mazda3 1.6 TE Sport comercializată la același preț de listă – 17.290 de euro cu TVA – Mazda3 Ediție Aniversară propune: bare de protecţie sport, proiectoare de ceaţă, jante din aliaj de 17 inchi, vopsea metalizată, stopuri cu tehnologie de tip LED, cotieră centrală glisantă, scaune față sport, cadrane cu iluminare specială roşu/albastru, conectivitate Bluetooth şi sistem cruise control.

Până la 31 august, dealerii Mazda oferă o reducere de 1.000 de euro (din prețul de listă cu TVA) pentru modelul Mazda2. Mazda3 beneficiază de un discount la achiziție superior – 2.500 de euro (din prețul de listă cu TVA).