Evenimentul Zilei > Actualitate > ECATERINA ANDRONESCU: „Succesul de la BAC e al lui Funeriu”
ECATERINA ANDRONESCU: „Succesul de la BAC e al lui Funeriu”

ECATERINA ANDRONESCU: „Succesul de la BAC e al lui Funeriu”

Noul ministru al Educaţiei spune că rezultatele slabe de anul acesta sunt urmările unor măsuri greşite luate după dezastrul din anul anterior.

La preluarea mandatului, când preşedintele Băsescu i-a urat Ecaterinei Andronescu succes, ministrul s-a mulţumit să îi răspundă cu un zâmbet. Astăzi, însă, la un post de televiziune, Ecaterina Andronescu i-a dat şi replica:  "Succesul de anul acesta nu este al meu, este al domnului Funeriu". 
"După anul anterior se impuneau măsuri urgente. Nu este o soluţie sancţionarea elevilor şi a instituţiilor şcolare. Trebuie luate măsuri pentru ca elevii să fie pregătiţi", a explicat Andronescu.

Vor să îngraşe porcul în Ajun

Ceea ce nu au învăţat în patru ani de şcoală, elevii vor putea învăţa doar într-o lună, crede Ecaterina Andronescu, ea propunând ca, pentru elevii care vor da din nou examenul de Bacalaureat în august, să se organizeze cursuri suplimentare.
"Grija noastră trebuie să fie îndreptată către cei care dau Bacalaureatul în august. Nu şansa e soluţia, ci pregătirea. De aceea, vom organiza cursuri de pregătire", susţine Andronescu.

Ministrul a ţinut să precize că nu îşi face griji în privinţa banilor, iar profesorii care vor veni în ajutorul elevilor care au picat examenul vor fi plătiţi cu ora. "Vom încerca să găsim resurse pentru a-i plăti pe profesori. Nu îmi fac griji că nu vom găsi soluţii", spune încrezătoare Ecaterina Andronescu.

An nou, ministru nou, BAC nou
"Ne vom concentra spre a lua măsuri care să prevină astfel de situaţii şi în anii viitori. Examenul din august este parte a anului şcolar care se încheie în septembrie, de aceea nu pot face modificări", explică noul ministrul, care spune însă că de anul viitor lucrurile se vor schimba.

Şefa de la Educaţie are în vedere şi modul în care sunt făcute subiectele, punându-se accent pe concordanţa dintre conţinutul programei şi subiecte.
"Bacalaureatul este un examen de evaluare, nu este un concurs, de aceea subiectele trebuie să fie pe măsura pregătirii elevilor", a concluzionat Andronescu.
CITIŢI ŞI:

  • REZULTATE BACALAUREAT 2012. S-au publicat rezultatele oficiale. Promovare la nivel naţional: 43,04%
  • REZULTATE BAC 2012. Judeţele cu cei mai deştepţi elevi din România, care au luat examenul cu 10
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: