Evenimentul Zilei > Actualitate > După ani de zile de cercetări, oamenii de ştiinţă au descoperit SURSA epidemiei Ebola
După ani de zile de cercetări, oamenii de ştiinţă au descoperit SURSA epidemiei Ebola

După ani de zile de cercetări, oamenii de ştiinţă au descoperit SURSA epidemiei Ebola

Oamenii de ştiinţă au descoperit virusul Ebola, pentru prima dată, la liliacul din Africa de Vest. O echipă care lucrează în Liberia a găsit dovezi ale virusului și ale anticorpilor împotriva acestuia în sângele și materialul genetic al liliecilor.

Acest lucru ar putea duce la o descoperire majoră care a nedumerit medici ani de zile. Cea mai recentă epidemie din istorie a ucis 422 de persoane în Congo și a infectat sute de persoane.  Liliecii au fost suspectați de mult timp ca gazde naturale pentru virus, deoarece pot crește și prospera în interiorul animalelor, fără a le afecta.

Jon Epstein, epidemiolog veterinar la EcoHealth Alliance și membru al echipei de cercetare, a spus despre această concluzie: "Este prima dovadă despre răspândirea virusului Ebola în regiune. Aceasta ne permite să aruncăm o privire mai profundă și să încercăm să înțelegem de unde provine acest virus".

Erupția 2014-2016 a ucis mai mult de 11.000 de persoane în Liberia, Guineea și Sierra Leone.  Cu toate acestea, dr. Epstein a spus că trebuie să se efectueze mai multe cercetări înainte de a fi clar că liliacul acesta este un purtător natural al Ebola.

Deși documentul privind concluziile cercetării nu a fost publicat încă,  oficialii au decis să dea informațiile pentru a da un avertisment în care oamenii să stea departe de lilieci pentru a preveni infecția. Animalele pot elibera virusul prin saliva, urină și materiile fecale, precum și în cazul în care sunt consumaţi liliecii, notează dailistar.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.