Acest lucru ar putea duce la o descoperire majoră care a nedumerit medici ani de zile. Cea mai recentă epidemie din istorie a ucis 422 de persoane în Congo și a infectat sute de persoane.  Liliecii au fost suspectați de mult timp ca gazde naturale pentru virus, deoarece pot crește și prospera în interiorul animalelor, fără a le afecta.

Jon Epstein, epidemiolog veterinar la EcoHealth Alliance și membru al echipei de cercetare, a spus despre această concluzie: "Este prima dovadă despre răspândirea virusului Ebola în regiune. Aceasta ne permite să aruncăm o privire mai profundă și să încercăm să înțelegem de unde provine acest virus".

Erupția 2014-2016 a ucis mai mult de 11.000 de persoane în Liberia, Guineea și Sierra Leone.  Cu toate acestea, dr. Epstein a spus că trebuie să se efectueze mai multe cercetări înainte de a fi clar că liliacul acesta este un purtător natural al Ebola.

Deși documentul privind concluziile cercetării nu a fost publicat încă,  oficialii au decis să dea informațiile pentru a da un avertisment în care oamenii să stea departe de lilieci pentru a preveni infecția. Animalele pot elibera virusul prin saliva, urină și materiile fecale, precum și în cazul în care sunt consumaţi liliecii, notează dailistar.