CFR Cluj şi FC Timişoara se întâlnesc în această seară, de la ora 21.00, în finala Cupei României, partidă disputată pe stadionul Municipal, din Târgu-Jiu, şi transmisă în direct de Antena 1. Este ultima şansă a celor două echipe de a răzbuna insuccesele din campionat. Ambele formaţii au „tras” la titlu, însă numai Timişoara a luptat până în ultima etapă. Bănăţenii sunt, de altfel, ultima echipă care a întrecut CFR Cluj în Cupa României, în noiembrie 2006. De atunci, ardelenii au triumfat în nouă meciuri consecutive.
 
„Nu sunt fericit la Mlada”

Telefonul EVZ l-a găsit ieri pe Dusan Uhrin în vacanţă, în Croaţia. De sub o umbrelă, pe malul Adriaticii, fostul antrenor al combatantelor din această seară îşi mărturiseşte simpatia: „Ţin cu Timişoara. Este echipa mea, eu am clădit-o şi sper să câştige”.
 
Dusan Uhrin, care a antrenat în acest final de sezon echipa cehă Mlada Boleslav, poate în orice moment să revină în fotbalul românesc. Cea mai plauzibilă destinaţie pare a fi chiar FC Timişoara, unde a antrenat până în decembrie! „Am un contract deschis cu Mlada. Adică pot pleca în orice moment. Nu pot spune că sunt fericit la această echipă. Mă simt… normal, nu fericit. În ceea ce priveşte Timişoara, ştiu că îşi caută antrenor, pentru că Vali Velcea este un băiat bun, dar nu are experienţa cupelor europene”.
 
Uhrin jr. crede că a fost demis de la Cluj pentru că nu a fost agreat de Iuliu Mureşan: „El m-a dat afară. Nu a vrut să lucreze cu mine. Cred că picătura care a umplut paharul a fost faptul că am cerut să mai fie transferaţi doi jucători”.

PROTEST

Iancu nu se duce la meci din cauza lui Balaj!

Dacă, în alte campionate din Europa, finala Cupei reprezintă un eveniment foarte important, în România, ultimul act al acestei competiţii suscită din ce în ce mai puţin interes. Unul dintre motive ar fi acela că federaţia desemnează oraşul care organizează finala mai mult pe criterii electorale. Anul trecut, Cupa s-a jucat la Piatra-Neamţ, acum a venit rândul oraşului Târgu-Jiu, fiind cunoscut faptul că Gheorghe Ştefan şi, respectiv, Marin Condescu, liderii fotbalistici ai celor două zone, sunt doi oameni care au un cuvânt greu de spus la alegerile pentru preşedinţia FRF.

Marian Iancu, patronul Timişoarei, a declarat pentru EVZ că nici măcar nu va merge la meci, deşi partida din această seară i-ar putea aduce primul trofeu de la implicarea sa în fotbal! „Nu voi fi pe stadion deoarece arbitrează Cristi Balaj. Nu am încredere în el atunci când adversarul este CFR Cluj. Nu cred că poate fi imparţial”, ne-a declarat Iancu.