UPDATE 2. 2,5 KG DE MERCUR DESCOPERITE LA PERCHEZIŢIE. Pe teritoriul ţării, infractorii conduşi de Ţoc au comis mai multe furturi de autovehicule dar şi din locuinţe şi societăţi comerciale, de unde au sustras aparatură electronică, bijuterii, obiecte de îmbrăcăminte dar şi diferite sume de bani.
Ţoc a intrat în atenţia poliţiştilor timişoreni la începutul anului. „În ziua de 31 ianuarie, în baza datelor obţinute în cauză, au fost realizate nouă percheziţii simultane la mai multe locaţii din Timişoara şi alte localităţi din judeţul Timiş, de unde au fost ridicate în vederea confiscării arme albe folosite la comiterea infracţiunilor, bunuri provenite din săvârşirea acestor fapte (calculatoare, obiecte de îmbrăcăminte şi de încălţăminte, motoare etc.) precum şi suma de 21.500 de euro, totodată fiind indisponibilizate şi trei autoturisme în valoare totală de peste 65.000 de euro. De asemenea, într-unul din imobilele percheziţionate a fost găsit un recipient în care se găseau 2,5 Kg de mercur, care a fost ridicat în vederea expertizării”, a explicat Emil Andrei.
Ceilalţi patru membri ai grupării au fost depistaţi tot atunci de poliţie, trei dintre ei fiind arestaţi preventiv.  
Ţoc are 36 de ani, fiind originar din comuna timișeană Becicherecu Mic. 
UPDATE 1. La ieșirea din sala de judecată, întrebat de presă ce a furat, Daniel Țoc a răspuns laconic: „Un portofel”.
Dănuţ Remus Ţoc a căpătat o tristă celebritate în Austria după ce a condus un jaf ce a durat numai câteva  minute. Violenţa atacului i-a şocat pe austrieci. Ţoc şi patru acoliţi au atacat cu topoarele şi pistoalele o casă de pariuri din oraşul Welz, furând 20.000 de euro, în urmă cu doi ani. Jaful i-a pus pe jar pe poliţiştii care, de doi ani, îl caută pe Ţoc, după ce autorităţile austriece l-au dat în urmărire internaţională.
Potrivit ofiţerilor din Welz, membrii bandei au dat atacul în numai şapte minute, cu pistoale şi topoare în mâini, având, cu toţii, feţele acoperite cu cagule negre. 
După jaful de la casa de pariuri din 2009, poliţiştii austrieci au identificat membrii bandei şi i-au dat în urmărire internaţională. Membrii grupării au însă la activ zeci de alte furturi şi tâlhării comise în Europa şi în România.
Urmărire ca în filme, cu câinii poliţişti pe urme
Dănuţ Remus Ţoc, spun poliţiştii timişoreni, conducea o grupare specializată în furturi şi tâlhării, comise în ţară, dar mai ales în străinătate. Câţiva dintre hoţi au fost prinşi la începutul anului, dar Dănuţ Remus Ţoc a reuşit să fugă.
Marţi seara, după o întreagă desfăşurare de forţe, oamenii legii au reuşit să-l repereze la Timişoara. Ţoc se ascundea într-o locuinţă din zona Rudolf Walter, împreună cu prietena lui. Bărbatul şi-a dat seama că este filat de poliţişti şi a încercat să fugă, însă ofiţerii, cu ajutorul câinilor special dresaţi, l-au urmărit şi l-au pus la pământ.
„Poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Timiş au reuşit prinderea unui bărbat suspect de comiterea unor infracţiuni atât în România, cât şi pe teritoriul Austriei. Acesta face parte dintr-o grupare infracţională desfiinţată de poliţişti în urmă cu mai multe luni, specializată în comiterea infracţiunilor cu violenţă, respectiv tâlhării. Suspectul a fost depus în arestul IPJ Timiş pentru ispăşirea pedepsei”, a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Poliţiştii au pătruns în peştera lui Ali Baba
Ţoc este acuzat de austrieci de furt calificat, complicitate la tâlhărie, constituirea unui grup infracţional şi deţinere de droguri de risc pentru consum. El va fi prezentat instanţei în cursul zilei de miercuri.
Odată cu el însă a fost reţinută şi iubita sa, acuzată, potrivit poliţiştilor timişoreni, de furt, tăinuire şi aderare la grup infracţional calificat. În locuinţa celor doi, percheziţionată azi noapte, oamenii legii au avut supriza să descopere mai multe bunuri furate dar şi sume importante de bani. De asemenea, poliţiştii au găsit şi un pistol. Deşi oficial Ţoc nu are niciun venit, acesta conduce, spun  poliţiştii un BMW X5, pentru care plăteşte o rată lunară de 1.000 de euro.