În acest sens, autoritățile au compus deja pachetul de sarcini pentru o licitație în urma căreia se dorește dotarea Poliției cu trei drone pentru desfășurarea de misiuni operative pe linia supravegherii operative, informează profit.ro.

Conform reprezentanților MAI, aceste aparate vor îmbunătății eficacitatea operațiunilor desfășurate, dar și nivelul de siguranță al agenților care participă la operațiuni și procesul decizional în situațiile critice, precum cea de la Caracal.

Existentul la momentul actual nu acoperă deficitul de sisteme de vehicule aeriene fără echipaj uman la bord (UAS) la nivelul Poliției Române. Ca atare, finalizarea prezentei proceduri de achiziție este un factor esențial în ceea ce privește creșterea gradului de dosare cu UAS pentru buna desfășurare a misiunilor operative specifice pe linia supravegherii aeriene”, se notează în caietul de sarcini al licitației.

Specificațiile tehnice ale viitoarelor drone sunt următoarele:

– autonomie minimă de zbor: 50 de minute

– rază de acțiune: 5 kilometri

– calitatea imaginii: HD, cu obiectiv care permite zoom optic de 30x

Dronele, a căror finanțare va fi suportată din bugetul statului, vor trebui a fi livrate în maximum 24 de luni de la data atribuirii contractului. Ofertele vor fi deschise în primele zece zile ale lunii septembrie.

Te-ar putea interesa și: