Anchetatorii l-au audiat în legătură cu faptele de care este acuzat: ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. De la Parchet, Zglobiu s-a dus la Secția de Psihiatrie Palazul Mare a Spitalului Județean Constanța. S-a reîntors pentru că își uitase buletinul. Atunci a mai zis că procurorul i-a recomandat să se interneze în spitalul de Psihiatrie pentru o evaluare completă. Anchetatorul i-a pus în vedere, spunea el, că, în caz contrar, va putea fi obligat de un judecător să o facă.

Ar putea fi audiat și Băsescu

Sursele „Evenimentului zilei” susțin că Zglobiu va sta internat cel puțin o săptămână pentru ca medicii să poată stabili dacă suferă sau nu de vreo boală psihică.

În cadrul anchetei ar putea fi audiat și președintele Traian Băsescu. „De obicei, se are în vedere audierea părții vătămate. În acest caz, partea vătămată (Traian Băsescu – n.r.) ar putea fi audiată doar dacă nu sunt suficiente probe”, ne-a declarat procurorul Zafer Sadâc.

Incidentul a avut loc în Portul Constanța, atunci când preşedintele Traian Băsescu a coborât de pe nava şcoală Mircea. După ce l-a scuipat pe șeful statului, Adrian Zglobiu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ultraj. Procurorii au decis că Zglobiu se face vinovat doar de tulburarea ordinii publice și l-au eliberat. Luni, au revenit și l-au acuzat, iarăși, de ultraj, după ce Traian Băsescu a depus o plângere împotriva lui Adrian Zglobiu.