După Buzoianu, fiul lui Dorel Vişan

După Buzoianu, fiul lui Dorel Vişan

Călin Vişan, fiul actorului Dorel Vişan, a cumpărat 12 hectare în localitatea unde Nokia şi-a deschis fabrică de telefoane.

Un alt nume care apare în evidenţele Primăriei Jucu că a cumpărat teren lângă fabrica Nokia este cel al lui Călin Vişan, fiul actorului Dorel Vişan. „Nora mea, care este din Franţa, a cumpărat 12 hectare, dar nu ca să-l vândă, ci ca să construiască un abator. Fiul meu are şi o agenţie imobiliară“, a recunoscut actorul. Călin Vişan a cumpărat terenul de la Pavel Lazăr, localnic de care se leagă arestarea primarului comunei Petru Coste pentru luare de mită.

„Evenimentul zilei“ a publicat, în ediţia de ieri, un material despre patronul agenţiei imobiliare Casa Lux, care a cumpărat la Jucu peste 80 de hectare de teren. Răzvan Cuc a cumpărat terenul cu 1 euro metrul pătrat, în condiţiile în care azi valorează de 20 de ori mai mult. Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a discutat cu procurorii DNA Cluj în legătură cu solicitarea acestora de a primi copii după documentaţia investiţiei Nokia de la Jucu.

„I-am întrebat concret ce anume documente îi interesează, pentru că întreaga documentaţie a investiţiei Nokia de la Jucu are vreo zece mii de pagini“, a spus Nicoară. Preşedintele CJ Cluj a precizat că procurorii DNA i-au reproşat că nu trebuia să susţină conferinţă de presă pe această temă. Donaţie „dezinteresată“

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt personaj care are interes în zona Jucu este Octavian Buzoianu, proprietar al firmei Modern Farm, care administrează peste 1.300 de hectare în Jucu. Acesta a declarat că mesajul pe care îl transmite ancheta DNA marilor investitori este unul trist. „DNA nu ar fi trebuit să pomenească numele companiei Nokia, ci ar fi trebuit să anunţe doar că fac o anchetă în Jucu“, a spus Buzoianu.

Firma lui Octavian Buzoianu s-a asociat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USMAV) pentru a administra peste 1.300 de hectare la Jucu. „Din acestea, am fost de acord să cedez fără nicio compensaţie materială sau financiară peste 150 de hectare pentru construirea fabricii Nokia“, a spus Buzoianu, care a adăugat că nici el, şi nici familia lui nu au cumpărat în Jucu niciun metru pătrat de teren. Octavian Buzoianu susţine că ideea de a propune comuna Jucu pentru construirea fabricii Nokia îi aparţine. PRODUCŢIE Se exportă în Europa, Africa şi Asia Telefoanele mobile Nokia 1208 fabricate la Jucu se exportă deja în majoritatea ţărilor europene, dar şi în Africa şi în Asia. Monica Alb, PR manager la Nokia, a precizat ieri că producţia a început pe 11 februarie, iar de atunci, în mod periodic, se livrează la export telefoanele produse la Jucu. La capacitate maximă, fabrică de la Jucu va produce 180.000 de telefoane mobile pe zi. La sfârşitul anului, la fabrica de la Jucu vor exista 30 de celule de producţie care vor produce fiecare câte 6.000 de telefoane mobile. Producţia anuală estimată se ridică la peste 50 de milioane de telefoane.