Scenariul pare că se repetă. Înainte de lansarea oficială a iPhone 4, pe site-ul Gizmodo au apărut fotografii ale unui prototip găsit într-o berărie. Autorităţile au început o anchetă în acest caz, iar analiştii s-au întrecut în a oferi răspunsuri la întrebarea "cum de a dat greş sistemul de securitate al Apple?"

Acest caz nu este unic în istoria Apple. Angajaţi ai companiei au mai pierdut prototipuri, iar bloggerii au profitat de ocazie pentru a prezenta publicului şi de a analiza dispozitivele, înainte ca acestea să fie lansate oficial.

Acum, a venit rândul celor de la Nokia. Bloggerul rus Eldar Murtazin susţine că a fost chemat de poliţie, pentru a i se pune câteva întrebări legate de Nokia.

"Am fost la poliţie şi am vazut o hârtie de la Nokia. Niciun fapt, o mulţime de presupuneri şi speculaţii pure. Aş vrea să îii întreb cum este posibil", a scris Eldar Murtazin într-un mesaj trimis pe Twitter, în jurul orei 12 (ora României, n.r.).

Oficialii poliţiei ruse au refuzat să comenteze situaţia. Presa internaţională notează că prototipul pierdut este Nokia N8, un smartphone cu ecran tactil, care ar fi trebuit să ajungă pe piaţă spre finele acestui an.