Dumitru Dumbravă, despre presiunile puse pe judecători și procurori

Dumitru Dumbravă, despre presiunile puse pe judecători și procurori Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Generalul Dumitru Dumbravă s-a prezentat din nou luni la Secția 11 de Poliție din București, conform cerințelor controlului judiciar impus, care necesită prezența sa săptămânală. Spre deosebire de atitudinea sa anterioară, când trata acuzațiile cu ironie, de data aceasta Dumbravă le-a respins cu fermitate.

Fostul general SRI afirmă că nu a exercitat niciodată presiuni asupra procurorilor sau judecătorilor în vreun dosar. În acest context, Dumbravă îi invită pe cei care s-au simțit afectați de comportamentul său să depună o plângere oficială împotriva lui.

Dumitru Dumbravă susține că nu a comis nicio faptă imorală

După ce a subliniat că nu îi e frică de nimic, generalul în rezervă al SRI a susținut că el nu a încheiat contracte de consultanță cu nimeni.

„Nu i-am promis domnului Hideg lucruri care sunt împotriva legii. Nu am comis nicio faptă imorală. Nu m-am întâlnit niciodată cu afaceristul chinez”, a subliniat Dumitru Dumbravă în fața presei, potrivit știripesurse.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

DNA a comunicat oficial, printr-un comunicat de presă, că Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, și generalul Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice din SRI, au fost puși sub acuzare pentru trafic de influență.

SRI

SRI. Sursa foto: Facebook

Aceștia se află sub control judiciar pe cauțiune, având interdicția de a părăsi teritoriul țării.

Implicațiile fostului general în gruparea lui Florian Coldea

Dumitru Dumbravă a ocupat funcția de șef al Direcției Juridice a SRI în timpul mandatului generalului Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI.

După ce Coldea a trecut în rezervă în 2017, Dumbravă a devenit secretar general al SRI, funcție pe care a deținut-o până la propria sa trecere în rezervă în 2018.

Florian Coldea, SRI

Florian Coldea. Sursa foto: Arhiva EVZ

Acesta a fost acuzat că ar fi intervenit în justiție pentru a influența soluționarea unor dosare penale.

La sfârșitul lunii mai, Dumitru Dumbravă, Florian Coldea și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar, fiecare cu o cauțiune stabilită la 500.000 de euro.