Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, are aşteptări mari de la licitaţia pentru cedarea drepturilor de televizare ale partidelor din Liga I pentru următoarele trei sezoane, proces care va avea loc pe 4 aprilie. "Mitică de la ligă" ne-a declarat ieri că speră să obţină cel puţin 150 de milioane de euro pe pachetele ce vor fi scoase la vânzare, în ciuda faptului că fotbalul românesc este măcinat de scandaluri, iar calitatea jocurilor lasă de dorit.

"Corleone" are propriul sistem de valori: "Sunt convins că vom obţine cel puţin 150 de milioane de euro din vânzarea drepturilor de televizare pentru următoarele trei sezoane. Avem un fotbal bun, indiferent de ce spun unii. Mie mi-a plăcut nivelul la care s-au ridicat partidele din etapa a 19-a. Au fost meciuri bune, chiar foarte bune, având în vedere calitatea terenurilor pe care s-a jucat", a declarat Dumitru Dragomir ieri, pentru EVZ.

Contrazis de cifre

Şeful LPF nu este de acord cu ideea că bălăcărelile şi circul pe care obişnuiesc să le facă patronii de cluburi pe la televiziuni au îndepărtat microbiştii de fenomenul fotbalistic.

"Vedeţi-vă de treabă, că astea se vând cel mai bine! Scandalurile aduc mulţi bani! Păi unde s-a pomenit, în România ultimilor ani, ca omul să nu fie interesat de scandaluri? În etapa a 19-a, tribunele n-au fost pline din cauza vremii urâte", ne-a spus preşedintele LPF.

Cifrele îl contrazic însă pe Dragomir. EVZ a scris în urmă cu câteva zile că cifrele de audienţă ale etapei a 19-a din Liga I au scos la iveală o scădere drastică a numărului de telespectatori faţă de cei care au ales să privească aceleaşi meciuri în tur. Cel mai relevant exemplu este al partidei FC Timişoara – Gaz Metan (3-1).

În comparaţie cu jocul din toamnă, s-au pierdut nu mai puţin de 79.618 telespectatori! Conform unor surse din media, o partidă din campionatul intern adună acelaşi număr de telespectatori ca şi o telenovelă coreeană difuzată zilnic de TVR 1!

Pe de altă parte, Mitică Dragomir este de acord cu propunerea lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, ca Liga I să fie formată doar din 14 echipe şi să se dispute în sistem play-off: "Tot ce propune preşedintele Mircea Sandu este foarte bun. N-am vorbit până acum cu preşedinţii de cluburi despre acest proiect, dar o să propun în următoarea Adunare Generală ca, începând cu sezonul 2013-2014, campionatul intern să se desfăşoare în această formulă!".