Alexandru Liviu Dumitrescu (26 de ani) și Victor Mihalachi (25 de ani) au devenit, ieri, campioni mondiali la proba de canoe dublu, pe distanța de 1.000 de metri, din cadrul competiției ce a avut loc la Moscova. Cei doi sportivi au încheiat cursa cu timpul de trei minute, 28 de secunde și 340 de miimi.

Au pus mâna și pe argint

Pe locul al doilea s-au clasat Henrik Vasbanyai şi Robert Mike, din Ungaria (3:28.690), iar poziţia a treia a fost ocupată de echipajul Yul Oeltze/Ronald Verch din Germania (3:30.442).

Victoria „tricolorilor” vine după ce, sâmbătă, în proba de 500 de metri, ei au urcat pe treapta a doua a podiumului, fiind devansați de echipajul Rusiei. Dumitrescu și Mihalachi au pus din nou mâna pe medaliile de aur, în proba de 1.000 de metri, după o pauză de patru ani. Ultima performanță de acest gen a avut loc în 2010, la Campionatul Mondial de Kaiac-Canoe, găzduit de orașul polonez Poznan.

Au bandane cu marijuana

La fel ca și atunci, și acum, Alexandru și Liviu nu s-au despărțit de bandanele norocoase, pe care sunt reprezentate câteva frunze de marijuana.

„Am primit cadou bandanele de la prietena mea, pentru că nu le mai găseam pe cele vechi. Le-am purtat la Poznan, am câștigat aurul și de atunci nu am mai renunțat la ele”, a explicat Dumitrescu, povestea ineditelor accesorii.