În podul de pe peste râul Bistriţa din localitatea Frînceşti Vâlcea s-a format un crater cu un diametru de peste şase metri. Chiar primarul localităţii era să scape în hăul apărut în asfalt. “Am văzut o groapă mică şi m-am apropiat să văd despre ce este vorba. Am auzit un zgomot puternic şi m-am trezit în groapă. M-am şinut de marginile craterului şi am ieşit cu chiu cu vai. Sunt plin de jdrelituri, bine că n-am căzut în Bistriţa”, spune primarul  Ion Troculescu.

Apele Bistriţei au venit învolburate şi au erodat unul dintre pilonii de susţinere care s-a înclinat. În urma deplasării acestuia s-a produs craterul în asfaltul de pe pod. La faţa locului drumarii incercă să pună nişte grinzi din beton pentru a reda circulatiei respectiv de drum. Deocamdată traficul rutier între Frânceşti şi Băbeni este deviat pe ruta Băile Govora – Pietrari.

Si în localitatea Brezoi apele au rupt un pod peste râul Lotru, o sută de persoane sunt nevoite să facă un ocol de câţiva km pentru a ajunge în oraş, iar în Băile Olăneşti peste două case a venit un mal de pământ în urma unei alunecări de teren recativate din cauza ploilor.

Şi drumul  judetan 677 A Creţeni – Şirineasa  a fost rupt din nou  de ape la doar două luni după ce a fost reparat. Pe o distantă de peste un km carosabilul s-a rupt pe un sens de mers iar traficul rutier este  restricţionat.

Drumarii le recomandă soferilor sa circule cu mare prudenta pe Drumurile Natioanle 7 – în sectorul Călimănesti – Brezoi si 7 A –  Brezoi – Voineasa – pentru ca exista riscul caderilor de pietere si copaci de pe versanti.

SURSA FOTO: „VOCEA VÎLCII”