Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat  au descoperit, ascunsă în cabina unui camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 50 kilograme de heroină. Cercetările au fost preluate de DIICOT Craiova și polițiștii de la Criminalitate Organizată, cetățeanul bulgar fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc” și „trafic internațional de droguri de mare risc”.

Potrivit Poliției de Frontieră, duminică, 24 mai, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere  Calafat s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în  Bulgaria.

 

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro, cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kilograme.

Cetățeanul bulgar a declarat polițiștilor că geanta de voiaj nu îi aparține și că i-ar fi fost dată de un prieten, care l-ar fi rugat să o ducă în Elveția. Heroina a fost ridicată de către polițiștii BCCO Craiova şi trimisă, spre expertiză, la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Tirul a fost la sediul Poliției de Frontieră Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat, astăzi, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.

(Sursa foto-Politia de Frontiera)