Dreapta ia avânt în PE

Dreapta ia avânt în PE

Un nou grup din Parlamentul European, care susţine piaţa liberă şi este împotriva integrării în Uniunea Europeană, şi-a dezvăluit, ieri, lista de membri, care cuprinde 55 de europarlamentari din opt state, scrie EUobserver.

Sub numele de Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, noua facţiune este pentru "întreprinderile libere, integritatea suverană a statului naţiune şi onestitate în instituţiile UE".

Partidul Conservator britanic domină gruparea cu 26 de membri, el fiind urmat de partidul polonez Lege şi Dreptate, cu 15 europarlamentari, şi de partidul ceh ODS, cu nouă. Din facţiune mai fac parte eurodeputaţi din Olanda, Belgia, Finlanda, Ungaria şi Letonia.

Noul grup îndeplineşte la limită regulamentul parlamentului care prevede ca orice facţiune trebuie să aibă membri care să provină din cel puţin şapte state membre al Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni va deveni al patrulea ca mărime din Parlamentul European, din punctul de vedere al numărului de membri, după Partidul Popular European (centru-dreapta), Partidul Socialiştilor Europeni (centru-stânga) şi facţiunea liberală ALDE.