Evenimentul Zilei > International > Drama unei minore românce din Spania. Ancheta a scos la iveală detalii cutremurătoare
Drama unei minore românce din Spania. Ancheta a scos la iveală detalii cutremurătoare

Drama unei minore românce din Spania. Ancheta a scos la iveală detalii cutremurătoare

Polițiștii din Spania au efectuat o operațiune spectaculoasă în urma căreia o româncă, în vârstă de 12 ani, a fost salvată.

O româncă, în vârstă de 12 ani, a fost salvată după o operațiune incredibilă organizată de polițiștii din Spania. Părinții fetiței au vândut-o unei alte familii pentru suma de 4,000 de euro, scrie Observator.

În urmă cu o lună, cadrele didactice din școala unde învăța minora au început să se îngrijoreze în legătură cu numărul mare de absențe pe care le adunase aceasta. Pentru a afla ce se întâmplă cu fata, profesorii i-au contactat familia, dar părinții nu au putut să ofere detalii despre absența copilei de la școală. Prin urmare, cadrele didactice au apelat la Poliție. După investigații care au durat aproximativ o lună de zile, polițiștii au găsit-o pe minoră în custodia unei alte familii de români, în orașul La Coruna.

Polițiștii din Spania au preluat-o pe copilă. După un control medical, efectuat pentru a se stabili dacă fetița victimă a agresiunii fizice sau a unor alte abuzuri, oamenii legii au plasat-o pe fată în  grija unor specialiști în protecția drepturilor copiilor.

În urma anchetei, oamenii legii din Spania au transmis că fetița a fost vândută de către părinții ei unei alte familii pentru suma de 4.000 de euro. Cealaltă familie plănuia să o mărite pe minoră cu fiul lor.

Atât părinții fetiței vândute, cât și o rudă de-a lor care a mediat ”afacerea” au fost arestați. Soarta lor va fi decisă de către judecătorii unui tribunal din Cordoba.

CITEȘTE ȘI  Exclusiv. Cum și în cât timp poate fi despăgubit proprietarul unei mașini distruse de un șofer beat și fără permis  
CITEȘTE ȘI  Protest în fața Judecătoriei Novaci, Gorj. Participanții cer dreptate în cazul decesului femeii accidentate de fiul unei judecătoare
CITEȘTE ȘI Zile decisive pentru Ucraina. Ori devine membră NATO, ori se dotează cu arme nucleare
CITEȘTE ȘI Capăt de drum pentru drapelele maghiare din Primăria Odorheiu Secuiesc. Sentință la CAB