Evenimentul Zilei > International > Drama unei românce în Italia. Vândută unei rețele de prostituție pentru 10.000 de euro
Drama unei românce în Italia. Vândută unei rețele de prostituție pentru 10.000 de euro

Drama unei românce în Italia. Vândută unei rețele de prostituție pentru 10.000 de euro

O româncă în vârstă de 20 de ani a trecut prin clipe de coșmar, după ce a fost vândută unei rețele de prostituție, în Italia, de propriul iubit, pentru 10.000 de euro.

Drama unei românce în Italia.

Ea a fost vândută unei rețele de prostituție. Tânăra româncă a fost scoasă la vânzare chiar de iubitul ei pentru suma de 10.000 de euro. Cazul datează din anul 2019, dinainte de pandemie.

Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a avut încredere în bărbatul cu care se iubea, însă acesta și-a bătut joc de ea. După ce a dus-o în Italia, el a vândut-o unei alte românce, în vârstă de 44 de ani. Aceasta din urmă conducea o rețea de prostituție în Roma. În schimbul tinerei, individul a primit suma de 10.000 de lei.

Tânăra româncă era obligată să se prostitueze, pe străzile din capitala Italiei, doar pe timp de noapte. Ziua ea era ținută într-o casă, sechestrată, în regim de sclavie. Ea nu avea voie să iasă singură sau să ia legătura cu familia ori prietenii.

La câtva timp de la dispariție, îngrijorată că nu mai dă nici un semn de viață, mama fetei a sesizat autoritățile. Ea a anunţat dispariţia tinerei, despre care știa că este în compania iubitului.

Drama unei românce în Italia

Ancheta a fost preluată de Direcția Districtuală Anti-mafia de la Roma. Intuind că este vorba despre un caz de trafic de persoane, autoritățile italiene au deschis mai multe canale de colaborare internațională, cu organe de poliție din mai multe state.

În urma investigației, carabinierii au executat mai multe mandate de arestare emise pe numele a patru cetățeni străini. Aceștia au fost acuzați de diferite infracțiuni, printre care sclavie, trafic de sclavi și exploatarea prostituției.

Printre persoanele arestate se numără și proxeneta de origine română care o cumpărase pe fată. Astfel, anchetatorii au reușit să o elibereze și să o redea familiei.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua de prostituție era condusă și de alte persoane, între care 3 albanezi, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Românca a fost arestată la Catania, iar ceilalți trei infractori au fost depistați și arestați toți în capitala Italiei, notează presa locală fanpage.it.