Evenimentul Zilei > Actualitate > O rețea de prostituție a fost destructurată în Franța. Interlopii din România se înfrățiseră cu columbienii
O rețea de prostituție a fost destructurată în Franța. Interlopii din România se înfrățiseră cu columbienii

O rețea de prostituție a fost destructurată în Franța. Interlopii din România se înfrățiseră cu columbienii

Autoritățile din Franța au reușit să salveze 33 de victime din mai multe țări, după ce au anihilat o rețea de prostituție.

O rețea de prostituție de mari dimensiuni a fost anihilată în Franța, iar în această afacere erau implicați și români. În cadrul acestei operațiuni de crimă organizată au fost făcute arestări, în același timp, în Franța, România, Spania și Italia. Procurorii din orașul francez Montpellier au anunțat că  „o reţea internaţională deosebit de sofisticată de trafic de persoane a fost dezmembrată. În patru ţări europene, iar aproximativ treizeci de victime din America de Sud şi România au fost salvate.”

O rețea de prostituție a fost anihilată în Franța

În cadrul operațiunii comune au fost arestate 13 persoane. Totodată fost deschisă o anchetă judiciară pentru proxenetism în formă agravantă şi trafic de persoane în bandă organizată. După cum a anunțat Fabrice Belargent, procuror francez.

Rețeaua avea două conduceri bicefale. Una din România și una din Columbia, au precizat anchetatorii din Hexagon. „Victimele erau recrutate în ţările lor şi aduse în Franţa. Erau atrase de speranţa unei vieţi mai bune. Aici erau închise în apartamente de tip Airbnb, sub ameninţări care le vizau atât personal cât şi pe familiile lor. Persoanele în cauză erau supravegheate tot timpul cu camere video” A mai precizat Fabrice Belargent.

33 de victime au fost identificate până acum de oamenii legii din Franța

Anchetatorii francezi au reușit să identifice până acum 33 de victime care au căzut în ghearele traficanților. Sunt tinere cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și care provin din România, dar și din zona Americii de Sud și Caraibe. Din Paraguay, Columbia și Republica Dominicană.

Două persoane au fost inculpate şi plasate sub mandat de arestare la Montpellier. De asemenea, în Italia şi în România, alte două persoane au fost arestate şi închise. În Spania, opt persoane cu cetăţenie columbiană au fost reținute de autorități. Cinci dintre acestea au fost închise după gratii şi trei se află în arest la domiciliu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: