Narcisa Buzilă își amintește că a trăit cea mai mare bucurie a vieții ei când a aflat că va aduce pe lume doi gemeni, frați pentru o soră cu 18 ani mai mare. Markus și Lukas au venit pe lume la numai 25 de săptămâni. ”Cu ajutorul lui Dumnezeu gemenii s-au născut, la șase luni, dar cu șanse minime de supraviețuire. La naștere copiii au primit nota 3, Lukas cântărind 750 de grame, iar Markus 730 de grame. Din păcate, la opt zile de la naștere Lukas s-a stins din viață”, își amintește Narcisa Buzilă, mama copiilor.

Markus a devenit învingătorul ei. Într-un incubator special de la Metrnitatea Bega din Timișoara s-a luptat pentru viață și a reușit să trăiască.  După două luni a fost transferat la Spitalul de Copiii Louis Țurcanu, unde alte două luni și jumătate a trăit intubat și a mâncat prin gavaj. Tot aici, pe lângă o hernie inghinală de care a  fost operat, copilul a  suferit o primă intervenție, cu laser, la ochi. Au urmat două controale oftalmologice la Szeged, unde diagnosticul nu a fost pus corect.

Markus Buzilă reacționează la lumină, dar nu vede.

”Deși Markus nu vede, el are reacții la lumină, creierul său trimite funcții la ochi, dar doar în prezența luminii. În urma unui control în Italia, unde a fost examinat de dr. Antonio Capone Jr., medic venit din Detroit, SUA, i s-a pus diagnosticul corect și ni s-a explicat că  există posibilitatea efecturării unei  operații, în urma căreia copilul ar putea vedea în proportie de 50-60 %. Operația se va face în SUA, la începutul anului 2016, însă costurile sunt foarte mari”, explică mama copilului. Doar intervenția costă 33.000 de dolari, fără tratament, transport, cazare.
  

Femeia a lansat un apel disperat față de cei dispuși să îi ajute copilul să vadă. Bani pot fi donați în conturile deschise pe numele ei, Narcisa Buzilă,  la BRD, în lei  –  RO37BRDE110SV39371921100, respectiv în euro – RO79BRDE110SV39372051100.