DRĂGULESCU: "Mi s-a rupt sufletul la aterizare"

DRĂGULESCU: "Mi s-a rupt sufletul la aterizare"

Gimnastul Marian Drăgulescu trece prin clipe grele în China, după ce a ratat incredibil o medalie care i-ar fi adus un premiu în bani ce ar fi acoperit costurile operaţiei fiicei sale.

Luni seară, la minute bune după ce avusese ratarea ratărilor în finala de la sărituri, gimnastul Marian Drăgulescu era o umbră. Sprijinea silueta rece a lui „National Indoor Stadium“. Avea o privire fixă, plină de lacrimi. Plângea sportivul Marian Drăgulescu, care ratase incredibil, după o primă săritură de 16,800 (cea mai mare notă din concurs).

Dar, mai ales, plângea tatăl Marian Drăgulescu, a cărui fiică, Beatrice (de doar trei ani şi câteva luni), suferă de hipoacuzie bilaterală. Nu aude şi nici nu poate vorbi. Ea a fost operată la Viena, în urma cu câteva zile, şi veştile primite de Marian din ţară, de la soţie, sunt bune.

Aflat în China, “Marocanul” îşi făcuse planul că o să acopere costurile intervenţiei (50.000 de euro) cu recompensa pentru o medalie de aur (peste 100.000 de euro), mai ales că pentru a o putea duce pe Beatrice în Austria s-a împrumutat cu 20.000 de euro de la prieteni, antrenori, cunoştinţe.

Promisiunea din State

„Marocanul“ continua să fie dezolat şi ieri. S-a confesat ziariştilor din Satul Olimpic: „Mi s-a rupt sufletul în mine la aterizare, când am ratat, când toată munca mea...“. Plânge. Primul lui gând s-a îndreptat către Beatrice. Al doilea către o promisiune veche de trei ani.

În 2005, „Marocanul“ abandona sportul şi pleca în căutarea „visului american“. „În ţară câştig cât un ospătar“, îşi vărsa pe-atunci oful.

Cu ajutorul fostei mari gimnaste Teodora Ungureanu şi a soţului ei, Sorin Cepoi, Drăgulescu a prins un contract bun. Preda lecţii de gimnastică. N-a stat două luni în Statele Unite. Soţul Teodorei Ungureanu l-a luat deoparte şi i-a spus: „Tu încă eşti un mare sportiv. Ai 25 de ani. America nu pleacă nicăieri. Întoarce-te în România, du-te la Olimpiada din China şi câştigă aurul!“. Drăgulescu a promis că o va face. Blestemul de la Atena

S-a întors, s-a pregătit (între timp a luat şi vreo trei titluri mondiale!), a intrat în finala de la Beijing, a făcut o săritură cum nu s-a mai văzut la aceste Jocuri Olimpice şi a sfârşit-o pe burtă pe a doua. O ratare incredibilă, deşi încetinise „la intrarea pe trambulină“ tocmai pentru a nu gafa. Îl obseda momentul „Atena 2004“, când păţise la fel. După concurs murmura, ca pentru sine: „Sunt blestemat...“.

Acum, „Marocanul“ nu ştie ce va face. Dacă se va întoarce peste Ocean sau nu. America e tot acolo.

Trei săptămâni cu ochii pe pereţi Alţi sportivi români din blocul A12, care şi-au păstrat anonimatul, ne-au povestit că din camera lui Drăgulescu s-au auzit, luni noaptea, hohote de plâns. Unii adăugau că „Marocanul“ şi-a înecat amarul şi cu bere. Toţi gimnaştii români erau debusolaţi de experienţa din China. „N-am avut nici televizor în cameră, am fost singurii români care n-am avut! De trei săptămâni ne uităm doar pe pereţi. Nu mai rezistăm, înnebunim!“, ni s-au confesat ei.

Marian Drăgulescu, gimnast român: "Mi s-a rupt sufletul în mine la aterizare, când am ratat, când toată munca mea... Sunt blestemat!"

GIMNASTICĂ

România rămâne cu două medalii

În ultima zi a concursului de gimnastică, România n-a mai reuşit ieri să-şi îmbogăţ ească palmaresul. Gabriela Drăgoi, singura reprezentată a delegaţiei tricolore în finala de la bârnă, a ocupat locul cinci, cu 15,625 puncte. Gimnasta din Buzău, care va împlini 16 ani pe 28 august, a intrat a doua în concurs, a avut o evoluţie sigură, fără ezitări majore, dar nota de plecare pentru exerciţiu a fost mai mică decât a gimnastelor clasate pe primele patru locuri. Noua campioană olimpică la bârnă este americanca Shawn Johnson (16,225 puncte). Podiumul a fost completat de o altă americancă, Nastia Liukin (16,025 puncte), şi de chinezoaica Cheng Fei (15,950 puncte). Gimnastica românească se va întoarce astfel de la Beijing cu doar două medalii, una de aur, cucerită de Sandra Izbaşa la sol, şi una de bronz, obţinută în concursul feminin pe echipe. Acest palmares clasează România pe locul trei în ierarhia pe medalii la gimnastică între cele 15 ţări care au câştigat cel puţin un trofeu. Pe primele locuri se află China (9 medalii de aur, una de argint şi 4 de bronz) şi Statele Unite (două de aur, 6 de argint, două de bronz).

PALMARES

Medaliile „Marocanului“

Jocuri Olimpice - argint la sol (2004), bronz la echipe şi la sărituri (2004)

Campionate Mondiale - aur la sărituri (2001, 2005, 2006), la sol (2002, 2006), argint la sol (2001) şi la sărituri (2003)

Campionate Europene - aur la sol (2000, 2004), la echipe (2002, 2004), la sărituri (2002, 2004), bronz la echipe (1998), individual compus (2000), sol (2002)

Corespondenţă din Beijing

Ne puteți urmări și pe Google News