Foştii stăpâni ai FR Tenis, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, s-au ţinut de cuvânt (ei ameninţaseră că vor determina sponsorii să se retragă dacă postul de preşedinte nu e câştigat omul lor, Aurel Munteanu) în parte, iar BRD a renunţat la contractul cu federaţia.

Ruxandra nu s-a lăsat intimidată de avertismentele celor doi (Ţiriac anunţase că fosta jucătoare de tenis va rezista cel mult şase luni în fruntea federaţiei): „Am finalizat auditul pe care-l promisesem. S-au făcut două audituri. Unul – făcut de Ministerul Tineretului şi Sporturilor, iar celălalt – făcut de o firmă privată, plătită de noi. S-au descoperit nereguli majore, dar eu nu mă voi apuca acum să sesizez instituţiile abilitate – ministerul, poliţia DNA-ul. Dacă se sesizează cineva, bine. Dacă nu… Noi avem documentele, dovezile, dacă e cineva interesat ne poate căuta. Eu pot spune doar că sunt mulţumită de faptul că am reuşit să aduc federaţia pe plus. Am preluat-o cu un deficit financiar de câteva zeci de mii de euro, iar acum avem un surprlus de câteva zeci de mii”.

Sfert-finalistă la Roland Garros în 1997, Ruxandra e încântată de ascensiunea jucătoarelor din ţara noastră în ultimele turnee, dar nu face o legătură între venirea sa la conducerea federaţiei şi acest fenomen: „Cred că e o simplă coincidenţă”.

Pe de altă parte, Ruxandra e decisă să-i ajute în special pe juniori, care au nevoie, la început, de asistenţă financiară din partea federaţiei pentru a răzbi în tenisul de mare performanţă. Până acum, FR Tenis nu i-a susţinut pe tinerii jucători, motiv pentru care mulţi dintre ei n-au reuşit să intre în circuitul performanţei.