Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce îl aşteaptă pe Dragnea la Penitenciarul Rahova. „Acolo nu va mai fi boss”
Ce îl aşteaptă pe Dragnea la Penitenciarul Rahova. „Acolo nu va mai fi boss”

Ce îl aşteaptă pe Dragnea la Penitenciarul Rahova. „Acolo nu va mai fi boss”

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova, cel puţin pentru perioada de carantină, care este de 21 de zile. După această perioadă, funcţie de rezultatele unei comisii de evaluare, Dragnea îşi va efectua perioada de detenţie de 3 ani şi şase luni, aici sau în alt penitenciar.

 

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, care a efectuat o bună parte din cei zece ani de închisoare la penitenciarul Rahova a afirmat că, în cazul în care Dragnea va rămâne la Rahova, va avea un regim special, urmând să stea alături de alte „vipuri” încarcerate aici, potrivit libertatea.ro

„La pușcărie, Liviu Dragnea va fi protejat. Va avea un regim special, el urmând să stea alături de alți «mahări», separat de restul condamnaților. Acolo Dragnea nu va mai fi boss. Păi doar dacă te uiți la fața lui și îți dai seama că nu poate să se impună în fața «băieților aflați la Rahova. Norocul lui Dragnea e că va sta departe de ei. Din ce am înțeles, îl va băga în camera cu Sorin Ovidiu Vântu, nu cu Radu Mazăre”, a dezvăluit, Miron Cozma.

De asemenea, Cozma a mai spus că Dragnea va avea mai multe avantaje faţă de „deţinuţii obişnuiţi”
„Va avea timp să scrie cărți și nu va interacționa aproape deloc cu «simplii» pușcăriași. Inclusiv scoaterea lui la aer se va face separat de restul condamnaților. Se poate destinde la un fotbal-tenis, desi nu-l prea văd să știe cu «bășica»”, a mai spus Cozma

„Îl va aștepta o cameră «la cheie»” Despre celula în care va sta Dragnea, Cozma este convins că „va fi o cameră curată, în care va avea mai mult spațiu „de manevră” decât ceilalți deținuți. Păi ăia de la Rahova au zugrăvit celula unde va sta în carantină 21 de zile, vă dați seama că îl va aștepta cu o cameră ”la cheie” și în „pârnaie”, precizează Cozma.
 

În decembrie 2007, Miron Cozma a fost eliberat condiționat chiar de la penitenciarul Rahova.