Evenimentul Zilei > Actualitate > „Doze de aer” în loc de vaccin anti-COVID. Poliția a deschis o anchetă
„Doze de aer” în loc de vaccin anti-COVID. Poliția a deschis o anchetă

„Doze de aer” în loc de vaccin anti-COVID. Poliția a deschis o anchetă

Poliția a deschis un dosar penal în cazul administrării unor "doze de aer" în loc de vaccin anti-COVID.

Poliția din Rio de Janeiro a lansat miercuri o anchetă cu privire la mai multe sesizări legate de faptul că o cantitate de doze de vaccin împotriva coronavirusului ar fi fost redirecționată, situație semnalată după ce au apărut imagini ale lucrătorilor din domeniul sănătății care introduceau ace în persoane vârstnice fără însă a injecta serul.

Poliția a cerut sprijinul guvernului local și oficialilor din domeniul sănătății pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat cu dozele respective care erau destinate grupurilor de persoane cu risc ridicat. Au fost raportate cel puțin trei cazuri în statul Rio, etichetate de presa locală drept „doze de aer”, respectiv situații în care lucrătorii din domeniul sănătății au simulat administrarea serului, folosind seringi goale.

Mai multe înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare prezintă membri ai personalului din domeniul sănătății care introduc acul în brațele oamenilor cu pistonul seringii deja complet apăsat. Personalul implicat a fost demis, iar persoanele în vârstă care au primit dozele false au fost vaccinate ulterior, a transmis consiliul asistentelor din Rio, organism cunoscut sub numele de Coren-RJ. Dacă Poliția constată că vaccinurile au fost deturnate, cei implicați ar putea fi urmăriți penal pentru delapidare, infracțiune pedepsită cu până la 12 ani de închisoare, potrivit Reuters.