Preparate delicioase cu dovlecei. Pot fi mâncate și în timpul curelor de slăbire

Preparate delicioase cu dovlecei. Pot fi mâncate și în timpul curelor de slăbire

Dovleceii se numără printre legumele care pot fi incluse în numeroase rețete delicioase. Fie că alegi să îi consumi în variante sărate, fie optezi pentru a-i îndulci, dovleceii își vor păstra savoarea.

În sezonul toamnei, dovleacul plăcintar este la mare căutare. În supermarketuri, pe tarabele din piețe, acesta poate fi găsit cu ușurință. Înrudiți doar cu numele cu dovleacul plăcintar, dovleceii sunt la fel de hrănitori și delicioși, indiferent de modul în care îi prepari. Iată trei variante în care poți pregăti cei mai savuroși dovlecei la cuptor.

Dovlecei cu brânză la cuptor

Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios, fără a avea grija cântarului, rețeta de dovlecei cu brânză sărată este ideală. Rezultatul final poate constitui un prânz echilibrat sau chiar o cină delicioasă. De altfel, acest preparat poate fi oferit inclusiv celor mici.

Pentru a pregăti această rețetă de dovlecei la cuptor ai nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • -3 dovlecei;
  • -180 de grame de brânză sărată;
  • -2 felii bacon;
  • -o roșie;
  • -busuioc verde;
  • -sare și piper.

Începe prin a spăla dovlecei. Numeroase persoane optează pentru a nu-i curăța de coajă. Dacă alegi să îi gătești în acest mod, asigură-te că au fost spălați bine. Secționează cei trei dovlecei în două și îndepărtează partea din interior care conține semințe.

Pentru a pregăti umplutura, rade brânza sărată și taie în bucăți mici baconul. De asemenea, roșia se mărunțește și se adaugă peste restul ingredientelor. Procedează la fel și cu frunzele de busuioc verde.

Adaugă sarea și piperul și amestecă toată compoziția până devine omogenă.

Umple cei trei dovlecei secționați cu compoziția de brânză, bacon, roșii și busuioc. Așează legumele pe o tavă și introdu-o la cuptor pentru 25 de minute, setând temperatura la 190 de grade.

Dovlecei la cuptor, rețete

Sursa foto: Dreamstime.com

Chiftele dulci de dovlecel, pregătite la cuptor

Chiftelele dulci din dovlecei sunt deseori pregătite în zona Ardealului. Rețeta este una extrem de simplă și ușor de preparat. Mai mult, aceasta poate constitui o gustare sănătoasă pentru cei mici.

Pentru a pregăti delicioasele chiftele dulci vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 dovlecei;
  • zahăr vanilat;
  • 4 linguri de zahăr brun;
  • 2 ouă;
  • 1 lingură de făină.

Dovleceii se rad și se scurg de surplusul de apă. Peste aceștia se adaugă zahărul, dar și făina. Pentru un plus de savoare, adaugă și zahărul vanilat în compoziție. Din această compoziție se formează chifteluțele rotunde care se așează pe o tavă. Este ideal să folosești hârtie de copt, astfel încât, chiftelele să nu se lipească.

Tava se introduce la cuptor pentru minim 10 minute. În funcție de preferințe, chifteluțele din dovlecei se pot pudra cu zahăr.