Dacă simțiți nevoia de ceva dulce, puteți prepara o rețetă de mere umplute cu nucă și stafide. Acest desert este foarte simplu de făcut. Trebuie să respectați doar câțiva pași.
Rețetă de mere umplute cu nucă și stafide. Pentru acest desert aveți nevoie doar de câteva ingrediente:
- 4 mere mari
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/2 cană de nuci
- 1/4 cană de stafide
- 1/4 cană de unt nesărat
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de ghimbir
- 1/4 linguriță de nucșoară
- 1/8 linguriță de cuișoare
- 1/2 cană de suc de portocale proaspăt
Rețetă de mere umplute cu nucă și stafide
- Trebuie să încălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Într-un castron mic, combinați zahăr brun, nuci, stafide, unt, scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare.
- Tăiați aprox. 1 cm din partea de sus a fiecărei măr. Acum scoateți miezul și semințele din interiorul fiecărui măr până spre fund. Puneți merele într-o tavă de ceramică.
- Umpleți fiecare măr cu 2 linguri din combinația de zahăr brun, nuci, etc. Se presară restul de amestec pe partea de sus a merelor. Se toarnă sucul de portocale în jurul merelor.
- Se introduc merele la cuptor și se lasă la copt 30-40 de minute. Turnați sucul rămas în vas peste mere și serviți cald. Asta este tot. Poftă bună!
Rețetă de mere coapte cu scorțișoară
Puteți încerca și rețeta de mere coapte cu scorțișoară. Acest desert este ideal în perioada sărbătorilor de iarnă și se prepară foarte ușor. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4-6 mere mari
- 200 g nucă/mix de nuci
- 2 linguri unt
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf nucșoară
Pentru a face rețeta de mere coapte trebuie să respectați câțiva pași:
- Taie nuca sau mixul de nuci (poți combină alune de pădure, caju, arahide și altele).
- Topește 1 lingură de unt în tigaie și prăjește puțin nucile, pentru 2-3 minute, apoi adaugă zahărul și mirodeniile. Amestecă până când zahărul se topește complet și obții un amestec omogen.
- Separat, taie „capacul” fiecărui măr și scoate-i căsuța de semințe cu o linguriță, și totodată scoate-le și puțin din pulpă.
- Unge-le cu puțin unt pe exterior. Apoi, așază-le într-o tavă tapetata cu foaie de copt.
- Umple merele cu amestecul de semințe. Trebuie ținute la cuptor 30-35 de minute la 180 de grade.