Evenimentul Zilei > International > Dovezi incredibile despre războiul din Afganistan, scoase la lumină
Dovezi incredibile despre războiul din Afganistan, scoase la lumină

Dovezi incredibile despre războiul din Afganistan, scoase la lumină

Washington Post dezvăluie faptul că înalți oficiali americani nu au spus adevărul despre războiul din Afganistan.

Documente clasificate arată că oficialii americani au ascuns adevărul despre războiului din Afganistan

„Documentele Pentagonului”, un cache al documentelor clasificate şi obținute de Washington Post arată că liderii de top ai Pentagonului au mințit continuu publicul despre „progresul” războiului din Afganistan, care a durat 18 ani. Cele aproape 2.000 de pagini de note din interviuri cu oficiali înalți care conturează strategia SUA în Afganistan confirmă că „oficialii americani nu au spus adevărul despre războiul din Afganistan pe parcursul campaniei de 18 ani, făcând declarații mincinoase despre care știau că sunt greșite … ascunzând dovezi irefutabile că războiul a devenit imposibil de câștigat „, potrivit raportului exploziv al Washington Post.

Bani aruncaţi degeaba, 2.300 de morţi și 20.589 răniți, potrivit cifrelor Departamentului Apărării

Cercetarea confirmă în continuare că liderii americani știau că se pierdeau sume imense de bani într-o încercare zadarnică de a „occidentaliza națiunea”. În general, grupurile de supraveghere estimează că cheltuielile totale ale războiului din SUA vor ajunge la 1 trilion de dolari până la sfârșitul lui 2019 .

Documente clasificate despre eşecul total al celui mai lung conflict armat din istoria SUA

Proiectul intern al Pentagonului, condus de Oficiul Inspectorului General pentru Reconstrucția Afganistanului (SIGAR), urmărea să obțină o evaluare cât mai onestă: „trebuia o evaluare a lecțiilor învățate pentru a preveni greșelile viitoare.  Ce am obținut pentru acest efort de 1 trilion de dolari? După uciderea lui bin Laden, am spus că Osama va râde probabil în mormântul său, având în vedere banii cheltuiți în Afganistan„.

Un alt oficial al Casei Albe, Douglas Lute, sub Bush și Obama, a mărturisit: „Nu aveam o înțelegere de bază în ceea ce priveşte Afganistanul – nu știam ce facem”. El a adăugat că „nu aveam habar ce facem” după invazia din 2001. Dacă poporul american ar cunoaște amploarea acestei disfuncții ... ” , a adăugat el.

Cele două teme principale care rezultă din aceste documente sunt:

1. Manipularea la scară largă a statisticilor furnizate publicului pentru a ascunde adevărata natură dezastruoasă a războiului;

2. Liderii americani au închis ochii asupra furtului pe scară largă din banii contribuabililor americani de către oficiali afgani corupți. Ajutorul american a fost jefuit „cu impunitate” în conformitate cu documentele publicate și oferă dovezi incontestabile conform cărora oficialii de la Apărare știau că declarațiile publice „idilice” erau munți de minciuni, notează Washington Post. Iar video cu mărturii şi documente incredibile puteţi urmări AICI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.