Dovezi incontestabile. Primul om ucis de un meteorit! În ce zonă a picat roca spațială?

Dovezi incontestabile. Primul om ucis de un meteorit! În ce zonă a picat roca spațială?

Un meteorit a omorât un bărbat. Deși așa ceva se credea a fi imposibil, dovezile sunt incontestabile.

A fost descoperită prima dovadă a unui om lovit și omorât de un meteorit, scrie Dailymail.

Cercetătorii de la „Societatea Meteoriților” au descoperit dovezi conform cărora un meteorit a omorât un bărbat și l-a lăsat paralizat pe un altul, după un fenomen ce a părut ca fiind o „ploaie”. Evenimentul a avut loc într-un sat din Sulaymaniyah, Iraq, pe vremea când încă făcea parte din Imperiul Otoman, pe data de 22 august 1888.

Evenimentul, fiind spectaculos, a fost înregistrat în manuscrisele guvernului turcesc, care acum pot fi găsite în arhivele țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform documentelor, evenimentul i-a fost raportat lui Abdul Hamid al II-lea, cel de-al 34-lea sultan al Imperiului Otoman de către guvernatorul din Sulaymaniyah, lucru ce a stârnit o serie de controverse. Cercetătorii cred că ar putea exista și alte însemnări de acest tip.

Dacă este adevărat, evenimentul ar marca prima moarte a unui om în aceste condiții din lume: să fie ucis de un meteorit, lucru pe care oamenii de știință îl consideră un eveniment aproape imposibil, cu șanse extrem de mici să devină realitate. Șansele ca așa ceva să se întâmple de 1 la 250.000.

„Din cauza faptului că aceste documente provin din surse oficiale ale guvernului turcesc și au fost scrise de către autoritățile locale, nu avem vreo suspiciune asupra veridicității lor”, au declarat cercetătorii.

Deși până acum nu s-a mai auzit ca un meteorit să omoare o persoană, în noiembrie 1954 a fost înregistrat un caz în care o persoană a fost rănită de un meteorit de mărimea unui grepfrut, denumit Sylacauga.

Ann Elizabeth Fowler Hodges a fost lovită de meteorit în timp ce dormea, după ce acesta a trecut prin acoperișul fermei sale din Alabama, SUA.

În vârstă de 34 de ani, femeia a fost învinețită foarte rău pe partea stângă a corpului, întâmplarea atrăgând atenția la nivel mondial.

Mai există informații, din păcate neconcludente, despre un incidente asemănător din Milano, ce ar fi avut loc în anul 1677.